Коефициентът на интелигентност на Алберт Айнщайн е 170, на Стивън

...
Коефициентът на интелигентност на Алберт Айнщайн е 170, на Стивън
Коментари Харесай

10 неща, които са трудни за интелигентните хора

Коефициентът на просветеност на Алберт Айнщайн е 170, на Стивън Хокинг е 160, на Аштън Къчър е 150, а на Натали Портман - 140. Изглежда, умните хора нямат проблеми и са в действителност щастливи. Но както се оказа, щастието е необичайност измежду изключително умните хора, написа Профит бг.
От Bright Side вършат изследване за какво интелигентните хора постоянно се усещат самотни, нещастни и изгубени.
10. Те са склонни да проучват прекомерно доста нещата.
Хората с висок коефициент на просветеност имат податливост непрестанно да проучват събитията от живота си. С течение на времето това ги изчерпва, тъй като техните констатации постоянно са изпълнени със боязън и отчаяние, а в главите им пораждат същински алтернативи.
Писателят Робърт Табиби споделя, че те би трябвало да се научат, че да се бърка е човешко и че няма съвършени хора. Това, което би трябвало да се научим, е да си вземем поука и да продължим.
9. Твърде взискателни са към себе си и другите.
Интелигентните хора ясно знаят какво желаят. Често преглеждат света по идеалистичен метод и е мъчно да се откажат от упованията си. Това им пречи да получат задоволство от живота и да се усещат щастливи, а действителността на света към тях постоянно носи просто отчаяние.
В книгата си " Истинско благополучие " Мартин Селигман, психолог в университета в Пенсилвания, приканва за всекидневно " упражнение на признателност ". Той поучава да не забравяте тези неща и събития, които ви карат да се чувствате признателни.

Това ще ви отвлече вниманието от отрицателните мисли и ще помогне да осъзнаете доста други неща.
8. Липсва им топла и другарска връзка.
Всеки желае да има тясна връзка с някого. Но за интелигентните хора е доста мъчно да беседват намерено с някой, тъй като постоянно са неразбрани. Те желаят да приказват за значими и смислени събития и рядко са разбирани от другите.

Според учените социализацията за хора с висок коефициент на просветеност е прекарване, което постоянно е по-болезнено от самотата.
Опитайте се да преосмислите обкръжението си и да се отървете от хората, които ви изтласкват до " дъното ". Търсете контакти с хора, чиято компания ви харесва. Ценете околните, които откровено ви обичат - това е най-хубавият метод да се освободите от възприятието за злощастие.
7. Те страдат от психически проблеми.
Много научни писания удостоверяват, че интелектуалците постоянно страдат от психологични разстройства. Учените не можаха да намерят директна взаимозависимост, само че е реалност, че ги има. Навикът да вършат непрекъснат разбор се отразява върху живота им и води до меланхолия.
Решението? Помагайте на другите по-често, даже и на непознати. Изследванията демонстрират, че хората, които поддържат другите, изпитват възприятие за вътрешна естетика повече, в сравнение с тези, които пренебрегват проблемите на други хора.

Освен това е чудесно опрощение да се пренебрегват непрекъснатите отблясъци и мрачните мисли.
6. Стремят се да отговорят на упованията на другите.
Академичните триумфи на такива хора водят до още по-големи бъдещи упования от другите. Такова натоварване постоянно се оказва непоносима тежест, изключително за надарени деца, които са лишени от детството рано.
" Прекалената самооценка и безпокойството за това по какъв начин изглеждаме в очите на другите ни пречат да живеем и да се забавляваме. Опитайте се да се отнасяте към ученето и работата като към игра: да се включите пълноценно в процеса и да се опитате да не се фокусирате в резултата ", поучават психолози.

5. Те рядко взимат рационални решения.

Както демонстрира изследването, в всекидневието си интелектуалците вършат толкоз неточности, колкото всички останали. " Хората с по-високи междинни коефициенти на просветеност вършат ирационални дейности и са по-склонни към илюзии и разчитат на интуицията си ", настояват създателите на проучването.

Ученът Игор Гросман от Университета във Ватерло допуска, че такива хора би трябвало да приказват за проблемите си в трето лице, с цел да се отдалечат прочувствено, да понижат пристрастността си и да стигнат до по-мъдри заключения.

4. Те не постоянно са сполучливи.

Проучванията демонстрират, че 85% от финансовото богатство зависи от такива неща, като характерност и дарба за другарство и договаряния. Носителят на Нобелова премия и психолог Даниел Канеман откри, че хората са по-склонни да вършат бизнес с някого, който харесват и на който имат вяра, даже в случай че оферират по-скъп артикул.
Според учените, прочувственият, моралният и физическият разсъдък играят доста по-голяма роля за постигането на финансов триумф. Научете се да ги разработите за себе си.

Емоционалната просветеност се показва в това какъв брой добре можете да разберете вашите усеща и възприятията ви към другите. Моралното е по какъв начин се отнасяте към вашите отговорности, а тези на физическата просветеност са по какъв начин се грижите за тялото си (хранене, спорт, отмора и здраве).
3. Те изпитват повече стрес.
Канадски учени стигнаха до заключението, че хората с висок коефициент на просветеност възприемат простите ежедневни проблеми доста по-различно. Те имат навика да мислят неведнъж за това, което се случва, в това число отрицателните неща, което води до продължителен стрес.
Според препоръките на психолози, си коства да се научим по какъв начин краткотрайно да забраним негативните усеща, когато срещнем доста проблеми. Това ще ни помогне умерено да проучваме обстановката и да намерим нови способи да се измъкнем от компликациите.
2. Те са по-склонни да имат здравословни проблеми.
Колкото по-интелигентни са хората, толкоз по-късно лягат - това е заключението, до което стигат учените. Подобен режим е известно, че води до сърдечни болести. Освен това се оказа, че хората със мощно развита просветеност са склонни към алкохолизъм и пушене заради нараснала тревога.
Мотивационният представител, публицист и предприемач Адам Джаксън поучава да научите по какъв начин да се отпуснете. Опитайте се да организирате отмора и не забравяйте да си почивате всекидневно (пълен нощен сън) и даже да отделите време за нищоправене.

Редовно правете и физически извършения, които ви харесват най-вече. По време на тези действия тялото образува " хормони на наслада ", което усъвършенства настроението.
1. Те се усещат по-комфортно сами.
Интелигентните хора изпитват дискомфорт по време на чести контакти с другари. Те са прекомерно съсредоточени в постигането на своите цели и заради това елементарно могат да се откажат от опцията да прекарват времето си във всяка компания.
Ако се чувствате добре сами, е отлично, само че не би трябвало да се изолирате от другите. Психолозите са потвърдили, че хората, които преднамерено намират време за своите близки, се усещат доста по-щастливи в края на живота си.

Важно е да споделите своя опит и наслада - самият развой на връзка е значим. Помислете по какъв начин да извършите взаимоотношението забавно и за вас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР