Коефициентът на безработица сред хората с основно или по-ниско образование

...
Коефициентът на безработица сред хората с основно или по-ниско образование
Коментари Харесай

Близо 11% е безработицата при необразованите

Коефициентът на безработица измежду хората с главно или по-ниско обучение е 10.8%, до момента в който при висшистите тя е едвам 1.8%, а при среднистите - 2.9%. Това демонстрират данните на Националния статистически институт от наблюдението на работната мощ през третото тримесечие.

Средният % на безработицата за страната е 3.7%, с 1.3 процентни пункта по-нисък, в сравнение с година по-рано.

Наблюдението на работната мощ е извадково и се организира непрестанно в семействата, до момента в който Агенцията по заетостта следи безработицата по данните от регистрациите в бюрата по труда всеки месец.

Според статистическите данни сред юли и септември безработни са 125.4 хиляди души, като две трети от тях са в тази обстановка повече от една година, а 17.8% търсят първа работа.

Икономически неактивните лица на възраст 15 - 64 навършени години са 1.153 млн. души или 25.8% от
популацията в същата възрастова група. Една трета от тях не търсят работа, тъй като учат.

Обезкуражените - които не търсят работа, тъй като не счита, че ще намерят, са 61.4 хиляди, или 5.3% от стопански неактивните лица.

Заетите във възрастовия диапазон 15 - 64 навършени години са 3.194 млн. души. Броят на наетите с краткотрайна работа нараства с 14.5% спрямо третото тримесечие на 2018 година и доближава 159.7 хиляди, или 5.4% от всички наети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР