Кодекс за социална подкрепа не трябва да се плаши хората,

...
Кодекс за социална подкрепа не трябва да се плаши хората,
Коментари Харесай

Сачева: Кодекс за социална подкрепа не трябва да се плаши хората, ще бъдат запазени всички придобити социални права

Кодекс за обществена поддръжка не би трябвало да се плаши хората, ще бъдат непокътнати всички добити обществени права, разгласи общественият министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е на брифинг в Народното събрание.

Днес, след разискването в пленарната зала, Народното събрание разпореди на Министерството на труда и обществената политика в период от четири месеца да направи разбор на настоящото обществено законодателство в региона на общественото подкрепяне, да се види къде има фрагментираност, след което то да бъде кодифицирано в общ Кодекс за обществена поддръжка.

Целта, която ще си сложим за всички типове помощи, е те да бъдат предоставяни както и до момента, само че в по-голяма връзка с обособените обществени услуги, да има по-добър самостоятелен метод, да се окрупнят обществените пакети, обясни Сачева. Тя добави, че възнамерява да предложения на среща по тематиката и някогашни министри на обществената политика.

Оперативна програма оферират в шестмесечен период да бъде направен план на кодекс за обществена поддръжка

По думите ѝ, в Закона за общественото подкрепяне би трябвало да настъпят съществени промени с кодификацията, както и за помощите на хората с увреждания. Въпросът е да се направи по-ефективно използването и използването на към този момент добитите обществени права, акцентира Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е. Според нея, би трябвало да има по-сериозно подсилване на Агенцията за обществено подкрепяне и възможното й преобразяване в Агенция за обществена поддръжка с по-сериозен е запас, както и интеграция на другите бази данни, тъй че помощта да се насочи там, където е най-необходима.

Министърът беше безапелационна, че България не е несоциална страна, повече от 14 милиарда лева е общият бюджет за обществени заплащания, 31 % са за обществена политика. И непрекъснато имаме неодобрение, неефективността на заплащанията постоянно се слагат под подозрение. Има чувство, че страната не поддържа задоволително фамилиите с деца, разяснява Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е. Според нея неодобрение има най-много, когато стане дума за Закона за обществените услуги.

Освен хора, които се тормозят от него, тя вижда и такива, които го употребяват за политически цели, има наранени и религиозни общоности, които към този момент няма да могат на въздействат на по-малко образованата част от популацията.

Законът не заплашва българските фамилии, безапелационна е Сачева. Според нея преди всичко би трябвало да се намерения за промени в закона за протекция на детето във връзка с дефиницията за дете в риск.

Отложиха Закона за обществените услуги с 6 месеца

Тя увери, че тематика номер едно е подсилване потенциала на обществената система. Качеството на обществените услуги е функционалност на качеството на хората които работят в тях, на опциите, с които могат да поддържат фамилиите, акцентира министърът. Тези, които ни укоряват в безучастие, са тези, които злоупотребяват, създавайки преломен облик на обществения служащ потвърждавайки, че той е нещо зло, което може да навреди, разяснява тя.

Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е акцентира за следващ път, че по време на изключителното състояние МТСП е било второто най-натоварено ведомство, след Министерството на здравеопазването. Нямаше забавени заплащания към хората с увреждания, нямаше спиране на програмата за персонални асистенти, изброи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР