Кодът по БУЛСТАТ на физическите лица, упражняващи свободна професия или

...
Кодът по БУЛСТАТ на физическите лица, упражняващи свободна професия или
Коментари Харесай

Физическите лица със свободни професии и осигурителите с БУЛСТАТ от 9 знака

Кодът по БУЛСТАТ на физическите лица, упражняващи свободна специалност или занаятчийска активност и физическите лица - осигурители, от десетзначен се редуцира на девет знака, реши дефинитивно Народното събрание с признати на второ четене промени в Закона за указател БУЛСТАТ.
В 14-дневен период след обнародването на закона, Агенцията по вписванията служебно ще преобразува идентификационният номер на физическите лица от 10 знаци на 9-значен код.
В момента кодът по Булстат за физическите лица, упражняващи свободна специалност или занаятчийска активност и на другите физически лица-осигурители е 10-значен и съответствува с ЕГН, както и с персоналният номер на чужденец, които съставляват персонални данни по смисъла на общия правилник по отношение на отбраната на данните.
Целта на препоръчаните промени и на директните промени, съгласно вносителя на Министерски съвет, е по-добра отбрана на персоналните данни. Предвижда се прекосяването от регистрация по код, съвпадащ с ЕГН към регистрация по различен номер да стане автоматизирано в границите на предходният интервал от 14 месеца.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР