Кочани. По покана на кмета на македонската община Ратко Димитровски

...
Кочани. По покана на кмета на македонската община Ратко Димитровски
Коментари Харесай

Стара Загора: Делегация от Община Казанлък замина за македонския побратим Кочани

Кочани. По покана на кмета на македонската община Ратко Димитровски делегация на Община Казанлък ще гостува от 28 септември до 1 октомври на обичайния празник за македонския град Празник на ориза, оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък . В общинската делегация вземат участие общинският консултант Мехмед Ахмед, ръководител на Комисията по обществени действия и трудова претовареност и член на Комисията по стопанска система, бюджет и финанси към Общински съвет – Казанлък и чиновниците Живка Узунчева, шеф отдел „ Устройство, проекти, планиране и кадастър “ и инж.Ботьо Ботев, старши специалист „ Улични и пътни мрежи и уреди “. Те ще отбележат дружно с македонските другари обичайна интернационална културна манифестация „ Ден на кочанския ориз “.
Съставът на делегацията на Община Казанлък цели да уголемява контактите с побратимените градове и затвърждава една нова общинска политика - да толерира на експертно равнище представители на другите дирекции и отдели от администрацията, чиновници, чиято работа се прави оценка като качествена и всеотдайна както от администрацията, по този начин и от жителите.
Тържествата, които се организират за 25-та поредна година наблюдават пътя на „ бялото злато “ за жителите на източна Македония от нивите до трапезата. Местните хора избират на най-красивата госпожица „ Хубавица на ориза “. Гостите от Казанлък ще посетят Кочанското поле, където земеделската просвета намира задоволително топлота, влага и слънце и с грижите на локалните хора се отглежда от стотици години.
Дружбата на Казанлък с Кочани, с население от към 38 000 поданици на общината, от които близо 28 000 в града, е една от най-старите, с протокол за планове от края на 1995г., а година по-късно – първи продан на делегации. Меморандумът за съдействие е подписан по време на Празника на розата преди тъкмо 10 години на положително другарство и обмяна на опит в разнообразни сфери сред казанлъчани и техните кочански другари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР