Коби Брайънт очаква сделката да доведе до разрастването на BodyArmour.

...
Коби Брайънт очаква сделката да доведе до разрастването на BodyArmour.
Коментари Харесай

Coca-Cola купува дял във фирмата за спортни напитки на Коби Брайънт

Коби Брайънт чака договорката да докара до разрастването на BodyArmour.

Движение на акциите на Coca-Cola през последните 3 месеца

Увеличаване

Движение на акциите на Coca-Cola през последните 3 месеца

Преглед на оригинала Смаляване
След договорката Коби Брайънт към този момент е третият максимален акционер в BodyArmour. Още по тематиката
Мениджърът на Pepsi Индра Нуйи се отдръпва след 12 години ръководство

На поста основен изпълнителен шеф ще я наследи ветеранът Рамон Лагуарта
7 авг 2018
Бизнесът на " Кока-кола " и сътрудниците й способства с над 500 млн. лева за българската стопанска система

Бутилиращата компания ще продължи да влага в България
12 юни 2018
" Кока-кола " откри втория си максимален развоен ИТ център в София

Системата на компанията продължава с устойчивите си вложения в България с откриването на Coca-Cola HBC Tech Innovation Lab
3 юни 2018
Coca-Cola пуска за първи път алкохолна напитка

Компанията ще я продава на японския пазар
7 мар 2018 Coca-Cola купува миноритарен дял в производителя на спортни питиета на звездата от NBA Коби Брайънт – BodyArmour, с цел да конкурира сполучливо притежаваната от Pepsi американска компания – Gatorade, оповестява Reuters.

Конкуренцията с Pepsi

Споразумението ще направи Coca-Cola втория максимален акционер в BodyArmour. До договорката се стигна, откакто напитката на Coca-Cola – Powerade, губеше пазарен дял. Освен това американската група регистрира едва потребителско търсене на газираните си питиета.

Ръководството на Coca-Cola твърди, че има да се свърши доста работа за продукта Powerade, до момента в който мениджмънтът на съперника Pepsi разгласи преди месец, че регистрират увеличено търсене на питиета на Gatorade след стартирането на версии без захар на пазара.

Големи упоритости

Американският баскетболист Коби Брайънт написа в профила си в Twitter във вторник, че е удовлетворен и горделив от новото партньорство с Coca-Cola, които имат вяра " в нашата задача да станем най-популярната спортна напитка в света ".

Gatorade и другите спортни питиета на Pepsi дават отговор за към една трета от американския пазар на стойност 20 милиарда $, демонстрират данни на Euromonitor International. Енергийните питиета Monster и Red Bull заемат надлежно втора и трета позиция в тази категория, до момента в който Coca-Cola е четвърта с пазарен дял от 7%. От друга страна, Coca-Cola има 16.7% от акциите в Monster.

" BodyArmour ще има положително въздействие върху Coca-Cola, която към момента извършва тактиката си за нашарване на продуктовото си портфолио ", разяснява Ник Моди, анализатор в RBC Capital Markets.

BodyArmour получава финансовата поддръжка и на компанията за произвеждане на безалкохлни питиета Dr Pepper Snaple, която към този момент е част от конгломерата Keurig Dr Pepper. Бони Херцог, анализатор в Wells Fargo, е на мнение, че инвестицията на Coca-Cola може да приключи съглашението на BodyArmour с Dr Pepper. " Научихме, че BodyArmour са уведомили Keurig Dr Pepper, че разтрогват актуалното съглашение за дистрибуция ", разгласи Херцог. От Keurig Dr Pepper и BodyArmour отхвърлиха коментар по тематиката.

Вариантите пред Coca-Cola

Coca-Cola не разкрива размера на инвестицията и други финансови параметри по договорката, само че управлението в компанията разгласи, че имат алтернатива за увеличение на каузи си. Според Херцог няма да е изненада, в случай че Coca-Cola придобие останалата част от BodyArmour.

Историята на Coca-Cola демонстрира, че компанията заобикаля да прави цялостни придобивания на компании, само че за сметка на това купува дялове в играчи от сектора. Тази тактика разрешава на Coca-Cola да преценя риска при ръководството на нови артикули.

Брайънт, който влага за пръв път в BodyArmour през 2015 година, към този момент е третият максимален акционер в компанията. Производителят на питиета е сключвал покупко-продажби и с друга звезда от NBA – Джеймс Хардън, както и с известния бейзболист Майк Троут.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР