Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи

...
Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи
Коментари Харесай

Управляващите заявиха, че остават до края на мандата

Коалицията резервира своята непоклатимост и в този състав ще продължи ръководството на страната до довеждане докрай на мандата, разгласи водачът на НФСБ Валери Симеонов след съвещание на съдружния съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти.

За да се резервира държавното управление, ще се вършат кадрови промени. "Решихме, че най-сериозният въпрос, който би трябвало да решим, следва при започване на идната седмица – отхвърлянето и разискването на вота на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия ", изясни Валери Симеонов.

По думите му кадрови промени в кабинета ще се разискват след отменяне на вота на съмнение в Народното събрание. В сряда министър председателят Бойко Борисов изиска оставките на трима министри - на финансите Владислав Горанов, на стопанската система Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов. И тримата обявиха подготвеност през днешния ден да се разделят с постовете си в кабинета.

Премиерът съобщи, че министрите, които се чака да в профил, са свършили доста работа, само че имената им се привързват с Движение за права и свободи и депутата Делян Пеевски с общителното подпомагане на "градската десница ".

"И всичко това с доста добре подбрана тактичност в обществото се привързват към Делян Пеевски и Движение за права и свободи с доста общителното подпомагане на хора от по този начин наречената „ градска десница, които от вчерашните смс-и и диалози, които прочетохме, се ръководят през „ Facebook “. Беше необичайно. Единият ден тичат на „ Росенец “, бързо се прибират, на другия ден тичат пред Министерство на вътрешните работи – бързо се прибират, на третия ден тичат на Хотел „ Берлин “ пият кафе и с и отиват и казусът за тях е завършил ", сподели още Бойко Борисов.

По думите му на съдружния съвет се е стигнало до решение за готовност на партиите в ръководещата коалиция за превъзмогване на вота на съмнение. "Най-гротескно е, че партия като Българска социалистическа партия може да желае избор на съмнение, не видях претекстове, те са просто изсмукани от пръстите ", разяснява министър-председателят.

Той акцентира, че идват тежки времена и не си показва България да бъде ръководена от някои от лицата на митинга, тъй като те към този момент са имали шанса да го създадат и се е видяло какви са техните благоприятни условия.

Дебатите по петия избор на съмнение против кабинета ще се проведат на 20 юли. Няколко дни по-късно ще е гласуването. Засега Българска социалистическа партия се употребява с поддръжката на Движение за права и свободи, само че с цел да бъде сполучлив вотът са нужни гласовете на "Воля " на Веселин Марешки и самостоятелните депутати.

"Служебно държавно управление - парадокс. Тогава митингът ще се размени с наш митинг. Защото на този неузрял президент, Шиши му уреди кабинета. Защо нямаше тогава митинги? Не чух тогава въпроси и от Христо Иванов. Върнете се обратно и вижте кабинетите! Това не ви ли интересува, не е ли взаимозависимост? ", разяснява още Борисов.

Той още веднъж се базира на оповестените от прокуратурата СРС-та с Васил Божков, като посочи, че се е видяло мафията кого ръководи и по какъв начин желае да ръководи страната със СМС-и.

"Когато моите регионални ръководители и партията ми изискат дейности, аз ги навеждам в осъществяване. За това съм изискал оставките от името на ГЕРБ на тези министри, не, че са неприятни, а са посочени с пръст ", настоя министър-председателят.

Ако не се стигне до предварителни избори, постоянният парламентарен избор ще се организира през март 2021 година.

В четвъртък в градове от цялата страна ще се организира следващ митинг с искане за оставката на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР