Коалицията, водена от Саудитска Арабия, вдигна тотална блокада на Йемен,

...
Коалицията, водена от Саудитска Арабия, вдигна тотална блокада на Йемен,
Коментари Харесай

Саудитската Арабия вдигна блокадата на Йемен

Коалицията, водена от Саудитска Арабия, подвигна тотална обсада на Йемен , оповестява АП.

Това бе доказано в понеделник от формалния представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дуджарик.

Действията ще облекчат даването на филантропична помощ до Сана, както и главните пристанища - Ал Ходейда и Ас Салиф.

 Отварят летища в Йемен
Отварят летища в Йемен

Заради блокадата милиони са обречени на апетит в страната

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси оповестява, че след въвеждането на 06 ноември на блокадата на Йемен , водена от Саудитска Арабия, обединението облекчи рестриктивните мерки за филантропични доставки до летището на Сана, както и до пристанищата на Ал Ходейда и Ас Салиф ", - сподели той.

 Йемен – милиони са застрашени от гладна гибел
Йемен – милиони са застрашени от гладна гибел

Призивът на Организация на обединените нации надали можеше да бъде по-драматичен...

Според Стефан Дуджарик в събота са пристигнали три самолета на Организация на обединените нации в Сана, единият от които е доставил 1,9 милиона дози ваксини за деца от дифтерия. Според данните на международната организация, от август насам минимум 14 деца са починали от инфекциозната болест в провинция Иб. В неделя търговски транспортен съд беше признат в пристанище Ал Ходейда за първи път от три седмици , доставяйки 5500 тона брашно. В понеделник, на транспортен съд с 25 хиляди тона пшеница дойде в Ас Салиф с транспортен съд, нает от Организация на обединените нации.

 Блокадата в Йемен води до всеобщ апетит, предизвести Организация на обединените нации
Блокадата в Йемен води до всеобщ апетит, предизвести Организация на обединените нации

Милиони нуждаещи се нямат достъп до филантропична помощ

На 22 ноември Саудитска Арабия е уведомила Организацията на обединените народи за желанието си да приключи блокадата на Йемен, въведена при започване на ноември, в отговор на ракетно нахлуване против Рияд. Решението за затваряне на всички въздушни и морски пристанища и сухопътни гранични пунктове Рияд и неговите съдружници са обяснили, нуждата да се предотврати доставката на оръжие за бунтовниците от Иран.

 Саудитскa Арабия блокира достъпа по въздух, море и земя до Йемен
Саудитскa Арабия блокира достъпа по въздух, море и земя до Йемен

Обещават да не стопират достъпа на филантропични доставки и помощи до страната

В понеделник, формален представител на генералния секретар на Организация на обединените нации предизвести, че Йемен е пред рецесия за, и прикани обединението да се обезпечи гладко прекосяване на филантропични и търговски кораби в пристанищата на страната, ситуирани на брега на Червено море. Според него в страната има изострен дефицит на гориво , което е належащо за работата на лечебните заведения и водоснабдителните системи. Дуджарик също по този начин напомни, че 21 милиона души в страната се нуждаят от филантропична помощ, от които 7 милиона са на ръба на глада.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР