Коалицията щеше да се счупи, ако имаше едностранно решение на

...
Коалицията щеше да се счупи, ако имаше едностранно решение на
Коментари Харесай

Цветанов: Коалицията щеше да се счупи при едностранно решение на ГЕРБ за оставката

Коалицията щеше да се счупи, в случай че имаше едностранно решение на ПГ на ГЕРБ за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Сега имаме друга догадка, в която Валери Симеонов има свое волеизявление за овакантяване на вицепремиерския пост и връщане в Народното събрание. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание ръководителят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов след съвещание на председателския съвет на Народното събрание. 

" Всичко е в разговор. Всичко, което е взето като решение, е от страна на Обединени патриоти, респективно НФСБ. Това е тяхно решение, с което ние сме се съгласили ", изясни той. 
По отношение на настояването на Българска социалистическа партия министър председателят да участва в пленарна зала при гласоподаване на измененията в кабинета Цветанов съобщи, че Бойко Борисов е известен, само че сега има съвещание на Министерския съвет. Той добави, че в Народното събрание вицепремиер е показал претекстовете към проекторешението за промени в държавното управление. 

Разбиранията ни за парламентарна република се разминават, съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. Той акцентира, че сме парламентарна република и е напълно обикновено министър председателят да е в зала и да отбрани предлагането си за промени в кабинета. Може би не смеят или ги е боязън да извикат министър-председателя, разяснява Стойнев.

Народното събрание не е изправителен дом за провалили се министри и целият народ чака Валери Симеонов да напусне политиката като цяло, разяснява ръководителят на " Воля " Веселин Марешки. Той уточни, че не се борят за местата на патриотите в държавното управление и ще поддържат номинацията за нов вицепремиер на мястото на Симеонов. Марешки обаче добави, че част от биографията на номинираната Марияна Николова го тормози - това, че е била част от " Топлофикация София ". Ние знаем, че сдружението не се развива добре и постоянно е воденичен камък за всяко едно ръководство, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР