Коалицията ще продължи да управлява до пролетта. Засега се отлагат

...
Коалицията ще продължи да управлява до пролетта. Засега се отлагат
Коментари Харесай

Пореден опит за спасение на хунтата: Отложиха министерските оставки

Коалицията ще продължи да ръководи до пролетта. Засега се отсрочват оставките на тримата министри Младен Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов. Кадрови промени ще се разискват едвам след отхвърлянето на вота на съмнение в Народното събрание.
„ С кадрови промени в кабинета ще се занимаваме вероятно след превъзмогването на вота на съмнение, внесе от Българска социалистическа партия. Консолидирани сме за отменяне на вота “. Това разгласи след съвещание на съдружния съвет водачът на НФСБ Валери Симеонов.
Коалиционните сътрудници са се разбрали да продължат да ръководят страната до края на мандата – до пролетта на идната година, стана ясно от думите на Симеонов.
Премиерът Бойко Борисов изиска през вчерашния ден оставките на трима министри – на вътрешните работи – Младен Маринов, и на стопанската система – Емил Караниколов, за оборване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски.
Борисов заяви, че те са ги подали, само че и тримата са получили висока оценка от съдружния съвет.
„ Най-гротескното е, че партия като Българска социалистическа партия може да желае избор на съмнение и като им видях претекстовете, те са изсмукани от пръстите. Идват тежки времена и месеци. Сега едни хора са недоволни от едно, други от друго – само че като виждам лицата от митинга, познавам ги всичките. Не си представям страната да се ръководи от такива хора, тя ще катастрофира мигновено, тъй като те са управлявали, към този момент сме ги видели, акцентира Борисов. Не е по силите на една партия или коалиция да преведат страната през това бурно море, което следва, уверен е министър председателят. Трябва консолидация на цялата нация. Разделение да има в тази рецесия, повярвайте ми… служебно държавно управление – парадокс. Този президент неузрял или фигурант, на който Шиши му реди кабинета, за какво нямаше митинг за това?, Христо Иванов да каже по какъв начин Шиши реди на Радев държавното управление, а излезе и сочи моите министри, сподели Борисов. Защо нямаше митинг по какъв начин Шиши подреди кабинета на Радев? Не чух от Христо Иванов. Не си ли зададохте този въпрос? върнете се обратно и вижте кабинетите “, разяснява министър-председателят.
Той изрично отхвърли разновидността за длъжностен кабинет и го дефинира като „ парадокс “.
„ Министрите, на които съм изискал оставките не са неприятни, а са посочени с пръст. Коалицията си има своето болшинство в Народното събрание, това ще се потвърди. И в случай че желаят и опозиционните партии би трябвало да кажат по какъв начин виждат минаването през тази икономическа и здравна рецесия. Христов Иванов да каже с кого ще ръководи или отново прави единствено черната работа на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, и да очернят ГЕРБ и Оперативна програма “, утобни Борисов.
Той даде поръчка въпреки всичко да направи ремонт на кабинета и то „ голям “
„ В чии ръце ще гръмне рецесията няма значение – ще пострада народът и големи маси. Казвам го с цялата си обич към хората, към страната, съобщи Борисов. Видяхте по какъв начин мафията желае да ръководи страната с есемеси и с какви лостове “, добави министър председателят.
Дебатите по вота на съмнение против кабинета „ Борисов 3 “, импортиран от Българска социалистическа партия, ще се проведат на 20 юли – понеделник, взеха решение през днешния ден депутатите. Гласуването на вота би трябвало да е 24 часа след разискването му в пленарната зала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР