Коалицията реши, така както е записано в споразумението и беше

...
Коалицията реши, така както е записано в споразумението и беше
Коментари Харесай

Борисов: Данъчните закони няма да се променят по време на мандата

Коалицията реши, по този начин както е записано в съглашението и беше главният укор към мен, данъчните закони в границите на мандата да не се трансформират. Всички намалявания на Данък добавена стойност влизат в този член от съдружното съглашение ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов след съвещанието на Коалиционния съвет на ГЕРБ и " Обединени патриоти ". На съвета беше решено, че дотациите за партиите ще бъдат понижени, като ще се дебатира до ваканцията на Народното събрание през август с какъв брой. Същевременно министър председателят Бойко Борисов съобщи, че не се отхвърля от концепцията си дотацията да стане 1 лева на получен глас на парламентарните избори.

Предложенията за понижаване на налог добавена стойност бяха направени от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, откакто ГЕРБ предложиха с смяна в закона за държавния бюджет дотацията за партиите да стане 1 лева на получен на парламентарни избори глас, при 11 лева сега.

Синдикати и работодатели към този момент се оповестиха срещу плана на Българска социалистическа партия за понижаване ставката на Данък добавена стойност на брашното и изделията от брашно, мляко, яйца и сирене от 20% на 5% и на медикаментите - на 9%, на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие. Движение за права и свободи внесе в Народното събрание предложение да се освободят от Данък добавена стойност книгите и учебниците. Партията организира диалози с браншови организации за по-нисък индиректен налог върху храните и медикаментите.

Взехме решение до края на юли да се организира Коалиционен съвет на " Обединени патриоти " и ГЕРБ, на който да се направи обзор на изпълненото до момента, заяви след съвещанието на съвета заместник-председателят на " Атака " Десислав Чуколов. " Ще се съберем и ще обсъдим кое до каква степен е стигнало, кое би трябвало да се ускори ", сподели още Чуколов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР