Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) ще бъде първа политическа сила

...
Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) ще бъде първа политическа сила
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вярвам, че ще бъдем първи и ще имаме над 121 депутати

Коалицията " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) ще бъде първа политическа мощ и ще успее да събере 121 депутати, нужни за парламентарно болшинство. Такива упования показаха съпредседателите на две от партиите в обединението - Кирил Петков и Атанас Атанасов в взаимно изявление за Nova.

Петков съобщи, че групировката ще разчита на " положителна ясна стратегия ", формирана към общите им цели, и предвижда, че " ще бъде доста скъпо за всеки, който не я поддържа ". Той посочи, че партиите в обединението към този момент са осем, защото във вторник се чака Български земеделски народен съюз и " Обединени земеделци " да подпишат контракт за поддръжка към техния политически план.

" Ние ставаме като една лавина. Всички стартират да схващат, че няма към този момент избавител, не сме в ролята на жертва. Тези избори мисля, че създадат ясното разграничаване, че България не може да остане там, където е сега ", акцентира съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

Той изключи опцията за сюжет, в който " има равновесие " сред ПП-ДБ и ГЕРБ и сподели, че останалите политически сили би трябвало да се реформират.

От своя страна, Атанас Атанасов акцентира, че ще бъдат диалогични и ще търсят поддръжка за реализирането на тяхната стратегия в идващия парламент, само че няма да договарят с " корупционерите ".

" Този, който желае изтощение на съперника и поредно да се върви към избори е самият Борисов. И в случай че не дай си боже ГЕРБ са първа политическа мощ значи нови избори на есен. Ние сме тези (ПП-ДБ), които можем да създадем болшинство в Народното събрание ", безапелационен е Атанасов.

От думите и на двамата водачи стана ясно, че общата им коалиция ще се стреми да стане първа политическа мощ, след което ще се опита да сформира държавно управление като предложи стратегия и всеки, който желае ще може да я поддържа в пленарната зала

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР