Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България“ би спечелила изборите, според проучване на

...
Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България“ би спечелила изборите, според проучване на
Коментари Харесай

ПП-ДБ отново е пред ГЕРБ. Шеста партия влиза в 49-я парламент, сочи проучване

Коалицията „ Продължаваме промяната-Демократична България “ би спечелила изборите, съгласно изследване на Центъра за разбори и маркетинг две седмици преди вота. Тя има преднина от 1% пред ГЕРБ-СДС.

Изследването е извършено в интервала 16-19 март, измежду 1021 пълнолетни жители. Направено е по лична поръчка. Участниците са били интервюирани лице в лице.
Обединението сред Промяната и дясната коалиция има 25,7 % от гласовете, а ГЕРБ-СДС – 24,7 на 100 от гласовете.
Според данните, показани от социолога Юлий Павлов, в 49-я парламент влизат 5 или 6 партии, като трета политическа мощ е Движение за права и свободи с 13.8 %. Следват „ Възраждане “ с 12.5 % и Българска социалистическа партия с 8.1 %.

Левицата е тъкмо 4%.

„ Можем да кажем, че към този момент няма политик с позитивен рейтинг “, съобщи Павлов.

Според проучването изборната интензивност на идните избори ще е сходна с тази на предхоните. 42,1% от запитаните дали ще гласоподават споделят: „ Да, ще гласоподавам и съм решил за кого “, 16% – „ Ще гласоподавам, само че не съм решил за кого “, 17,9% дават отговор: „ не съм решил дали да гласоподавам “,
20,3% са безапелационни и дават отговор: „ няма да гласоподавам “,
а 3,7% не дават отговор.

Запитани по какъв начин се оправя служебното държавно управление с ръководството на страната 31,4% от интервюираните споделят „ по-скоро сполучливо “, 52,6% „ по-скоро несполучливо “, а 16% не дават отговор.

„ Политиците, без значение кой по какъв начин гласоподава, или не могат да се схванат за държавно управление, или вършат държавно управление за 5-6 месеца и хората основателно се питат за какво въобще да гласоподават. Шири се към този момент приказка, че и след тези избори те няма да се схванат и ще чакат локалните избори. Дали гласоподавателите мислят като политиците – ще забележим по-нататък “, съобщи Юлий Павлов.

По думите му и при гласоподаване с хартия, и с машина, могат да се фалшифицират резултатите. „ Но прави ли се? В огромен мащаб не и това е елементарно проверяемо “, означи той и добави, че доказателство за това е, че резултатите от екзитполовете на социологическите организации са доста близки до тези на Централната изборна комисия (ЦИК).

Избирателите на и на ГЕРБ са по-оптимистично настроени във връзка с капацитета за сформиране на държавно управление след вота.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР