Коалицията ПП-ДБ няма да предложи кандидат за председател на 49-ия

...
Коалицията ПП-ДБ няма да предложи кандидат за председател на 49-ия
Коментари Харесай

ПП-ДБ без своя номинация за председател на НС

Коалицията ПП-ДБ няма да предложи претендент за ръководител на 49-ия парламент. Няма и да поддържа номинацията на ГЕРБ, които не са търсили поддръжка за избора на парламентарен началник и за сформиране на държавно управление, заяви bTV.

Това стана ясно след съвещание на новоизбраните депутати извършено довечера , което продължи към 2 часа.

Лидерите в обединението Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов обаче ще беседват още веднъж на следващия ден сутринта преди тържественото съвещание на Народното събрание.
 На 12 април започва 49-ото Народно заседание
На 12 април започва 49-ото Народно заседание

Президентът подписа указа

" Бойко Борисов не се е обадил. За да искаш поддръжка, би трябвало да вдигнеш телефона. Утре няма да предложим претендент за ръководител, да търси поддръжка е обвързване на първата политическа мощ ", сподели Георги Ганев.

Припомняме, че по-рано през днешния ден две партии оповестиха своите номинации за началник на Народното събрание - ГЕРБ ще предложат Росен Желязков, а " Възраждане " - Петър Петров. И двамата са адвокати.

" Възраждане " разгласи, че друга номинация няма да поддържа. 

" Възраждане " предлага Петър Петров за ръководител на 49-ото Народно събрание

Партията няма да поддържа друга кандидатура

49-ото Народно заседание започва на 12 април 2023 година Това оповестиха от пресцентъра на президентството, като президентът Румен Радев ще свика Народното събрание в сряда от 10.00 ч.

Президентът подписа на 10 април указа на съображение член 75 от Конституцията.

Два дни след извършените предварителни парламентарни избори на 2 април Румен Радев съобщи, че ще свика 49-ия парламент в първия вероятен ден, откакто ЦИК разгласи поименния лист на народните представители. Държавният глава сподели, че този път защото се видя в 48-ото Народно заседание, че метода не е сработил и партиите не се схванаха за съставяне на държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР