Коалицията, начело със социалдемократите на бившия македонски премиер Зоран Заев

...
Коалицията, начело със социалдемократите на бившия македонски премиер Зоран Заев
Коментари Харесай

Заев спечели изборите в С.Македония, но ще му трябва колиционен партньор


Коалицията, отпред със социалдемократите на някогашния македонски министър председател Зоран Заев печели изборите в Северна Македония. Формацията ще има 46 депутати, само че няма болшинство в 120-местния парламент и евентуално ще търси съдружник в албанския блок, оповестява Българска национална телевизия. С 44 места ще разполага обединението на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ с водач Християн Мицкоски.

Коалицията с име " Можем " отпред със Зоран Заев завоюва изключителните парламентарни избори в Северна Македония с минимална преднина пред опозционната ВМРО-ДПМНЕ. Проевропейската ориентировка на Скопие наподобява доказана от гласоподавателите и това пролича от изказване на водача Заев.

Съперникът на Заев Мицкоски, който не утвърждава договорите с Гърция и България също разгласи победа.Той съобщи, че неговата партия е получила най-голямо доверие за сформиране на държавно управление, тъй като има повече мандати от социалдемократите взети независимо, без съдружния им сътрудник " Беса ".

Партия " Демократичен съюз за интеграция " на Али Ахмети е трета с 15 мандата.Заедно с групировката на Заев биха могли да имат болшинство в Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР