Коалицията на консерваторите в Австралия си осигури парламентарно мнозинство след

...
Коалицията на консерваторите в Австралия си осигури парламентарно мнозинство след
Коментари Харесай

Изненадващо парламентарно мнозинство за управляващите в Австралия

Коалицията на консерваторите в Австралия си обезпечи парламентарно болшинство след победа на изборите в събота . Победата разрешава на премиера Скот Морисън да прокара плануваните законодателни промени без поддръжката на самостоятелните, осведоми " Ройтерс ".
 Лейбъристите любимци преди утрешните избори в Австралия
Лейбъристите любимци преди утрешните избори в Австралия

Лейбъристите ще получат към 51%

Консервативната Либерално-национална коалиция на Морисън обори социологическите изследвания. Министър-председателят дефинира успеха като политическо знамение. Австралийската лейбъристка празненство се очакваше да победи ръководещата коалиция на федералните избори.

Австралийската изборна комисия заяви, че обединението на Морисън печели 76 места в 151-местния парламент . Комисията разяснява, че обединението получава едно от трите места, които към момента не са дефинитивно оповестени.

Според локални анализатори обединението ще завоюва минимум още едно място , което ще й разреши да избере ръководител на Народното събрание и да има болшинство в Народното събрание.

Една от първите задания на Морисън е да направи рокади в кабинета след пенсионирането на няколко политици . Рокадите ще бъдат следени от близко като признаци за смяна на политиката.

Коалицията си сложи за цел да понижи въглеродните излъчвания с 26-28% от равнищата от 2005 година до 2030 година, само че Организация на обединените нации предизвести, че Австралия най-вероятно няма да успее да извърши задачата си.

Победената Австралийска лейбъристка партия има по-амбициозни цели - понижаване на излъчванията с 45% до 2030 година и 50% на възобновимата сила до 2030 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР