Коалицията на Християндемократическият и Християнсоциалният съюз (ХДС/ХСС), чийто лидер е

...
Коалицията на Християндемократическият и Християнсоциалният съюз (ХДС/ХСС), чийто лидер е
Коментари Харесай

Ангела Меркел печели изборите в Германия, ако бяха днес


Коалицията на Християндемократическият и Християнсоциалният съюз (ХДС/ХСС), чийто водач е немският канцлер Ангела Меркел, продължава да държи основна преднина пред Социалдемократическата партия на Германия (СДП). По данни на социологическата работа „ Емнид ”, консерваторите са по-напред от най-близкия си съперник с 14 процентни пункта близо месец преди изборите за ново държавно управление, съобщи БГНЕС.

За блока на Меркел са подготвени да гласоподават 38% от интервюираните, до момента в който " алените " се радват на 24% поддръжка. Третата по известност Лява партия сега разчита на 10 на 100 от гласовете. Ако изборите бяха през днешния ден, демократичната Свободна демократическа партия (ФДП) и евроскептиците от " Алтернатива за Германия " биха получили почти равна част от гласовете на гласоподавателите – към 8%. За „ Зелените ” бюлетина биха пуснали 7%.

Изборите за Бундестаг са на 24 септември. След тях се образува ново държавно управление отпред с канцлер. Според анализаторите, макар последните събития в Западна Европа, немските гласоподавали нямат огромен вкус за радикална смяна, изключително след успеха на Доналд Тръмп в Съединени американски щати и лагера „ Брекзит “ във Англия. Много специалисти считат, че електоратът още веднъж ще заложи на Ангела Меркел, давайки й опция за четвърти следващ мандат отпред на страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР