Коалицията на ГЕРБ със СДС има 24,3% одобрение, “Възраждане събира

...
Коалицията на ГЕРБ със СДС има 24,3% одобрение, “Възраждане събира
Коментари Харесай

Паника в сглобката: „Възраждане” застига ПП

Коалицията на ГЕРБ със Съюз на демократичните сили има 24,3% утвърждение, “Възраждане ” събира 15,2, Движение за права и свободи – 13,9%. На този декор жълтопаветните ПП-ДБ имат едвам 19,1 утвърждение, с което хората на Костадин Костадинов безусловно им дишат във врата.

Нова социология признава, че се следи обезпокоителен за ПП-ДБ отлив на гласоподаватели – 24,3 на 100 от интервюираните са дали своят вот за групировката на 3 април м.г., т.е. в този момент готовите отново да го създадат са с над 5% по-малко. 73:27 в интерес на Политическа партия се разпределят благосклонностите на гласоподавателите към мандатоносителите. Активността за евровота все още е 37,6%, а 1/4 от българите твърдо няма да гласоподават. Други 25% се двоумят.

Превес има явяването на Политическа партия и Демократична България дружно – предлагат го близо 24% от гласоподавателите, Според 15 на 100 пък “Промяната ” би трябвало да отиде независимо. Тук колебанието/незаинтересоваността е много висока – над 61% не знаят или не могат да преценяват. На уточняващ въпрос губят или печелят двете обединения от съюза си близо 27% виждат в него изгода. Според 16,6 и двете страни търпят вреди, а близо половината запитани не могат да преценяват. 7,3% сочат, че изгодата е за Политическа партия, а вредата – за Демократична България, съгласно 2,7% е противоположното.

Реклама

Вдигане на приходите е топприоритетът за хората – споделят го 1/4 от българите. Следва корупцията, само че посочена едвам от 11%, след това са обществените политики, демографската рецесия, оживление на стопанската система и положително опазване на здравето, а не “търговия ” със здраве.

Едва 0,7% при този отворен въпрос слагат влизането ни в Шенген като най-важния въпрос, с който един политик би трябвало да се ангажира, с цел да гласоподават за него. Но въпреки всичко изследването е правено малко преди новината за приемането ни по въздух и вода и връщането на тематиката “Шенген ” в публичния фокус.

24 часа

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР