Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите на 2

...
Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите на 2
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК: Най-важно е България да излезе от политическата парализа - Политика

Коалицията ГЕРБ-СДС се записва в ЦИК за изборите на 2 април, като внесе 9999 подписа. 

Най-важно е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е последните две години. Политиката да се трансформира не в технология на перманентния скандал, а в това, което би трябвало да бъде – обществена среда, която е в положение да създава решения. Защото България е заобиколена от доста стихии, самата страна е изправена пред рецесии и провокации и има потребност от някой, който да носи отговорност и да взема решения, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. 

Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов добави, че се надява разликата сред първия и втория да е по-голяма, с цел да се улесни съставянето на постоянно държавно управление. 

Според Дончев оповестеният лист " Магнитски ", в който попада някогашният финансов министър Владислав Горанов, евентуално ще се отрази на предизборната акция. 

Участието на " Демократична България " в коалиция с " Продължаваме промяната " мощно " затормозява " възможностите за съставяне на ново държавно управление, разяснява Дончев в отговор на въпрос кои ще бъдат бъдещи сътрудници на ГЕРБ-СДС.  

ГЕРБ последна от парламентарно показаните обединения подаде документи за регистрация.

До момента са подали документи 16 партии и шест обединения. Днес в 17 часа изтича срокът за регистрация. До 28 февруари се регистрират и листите в районните комисии. Жребият ще се тегли на 1 март “, изясни представителят на ЦИК Росица Матева. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР