Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия за изборите

...
Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия за изборите
Коментари Харесай

ГЕРБ се регистрира в ЦИК, очакват санкциите „Магнитски“ да повлияят на вота

Коалицията ГЕРБ-СДС се записва в Централната изборна комисия за изборите на 2 април. Документите на партията внесоха внесоха зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов и членове на младежката организация.  

" Най-важно е България да излезе от цикъла на парализа. Имаме упоритостта да бъдем първи, което значи да водиш страната напред. България има потребност от това. Политиката да не е технология на перманентния скандал, а в обществена среда, която е в положение да създава решения ", сподели Дончев пред публицисти.

Румен Христов пък разяснява, че потеглят към вота с настройката да са първа политическа мощ, както демонстрират социологическите изследвания, само че с вярата да се усили разликата пред останалите, с цел да се улесни съставянето на постоянно държавно управление. 

" Нека да избягаме от спортната или военна терминология. Да си първи е значимо, тъй като значи, че събираш най-вече поддръжка. Което пък значи социална консолидация, мощ да водиш останалите и обществото напред. Това е нещо, от което не просто ние имаме потребност, а съм уверен, че обществото ни има потребност ", добави от своя страна Дончев. Той е уверен, че поради всички рецесии и провокации има потребност от някой, който да носи отговорност и да взима решения. Затова и те се прицелили в управнически мандат. 



Нерешени въпроси има " на практика във всички сфери " и те би трябвало да се решат бързо. Мога да разясня провокациите и времевите им измерения седмица по седмица, само че най-важно е този двугодишен цикъл от политическо безвремие да завърши ", съобщи зам.-председателят на ГЕРБ. 

 Снимка: Булфото

Що се касае до новата коалиция сред Политическа партия и Демократична България, тя не тормози ГЕРБ. Дончев е уверен, че хората му са задоволително мощни и консолидирани да ги поддържат. " Единственият проблем, единствената ми забележка по отношение на Политическа партия и Демократична България е, че това обединяване затруднява основаването на управническо болшинство ", сподели още заместник-председателят на ГЕРБ. 

Попитан за Владислав Горанов, който влезе във втория лист " Магнитски ", Дончев сподели, че към този момент не е част от управлението на ГЕРБ, само че към момента е член. Според втория ГЕРБ описът и глобите ще се отразят на изборите, само че отхвърля партията да е работила под напън. " За последно бяхме в резиденцията на американското посолство преди седмица и не си припомням някой да ни е натискал за нещо. Не сме податливи и не работим под напън ". Сред обсъжданите тематики в посолството не бил законът за основния прокурор.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР