Коалицията е стабилна, обществото е нестабилно. Това заяви в ефира

...
Коалицията е стабилна, обществото е нестабилно. Това заяви в ефира
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Какви мутри има във властта? Аз да ви приличам на мутра?

Коалицията е постоянна, обществото е несигурно. Това съобщи в ефира на Канал 3 заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и част от Обединени патриоти Искрен Веселинов във връзка националните митинги в страната.

,,Президентът излезе и съобщи, че желае оставки, след това добави цялото държавно управление и Народното събрание. Още чакаме да посочи кои са мутрите във властта. Аз персонално не се оприличавам като мутра, макар че имам нужните килограми. Мутрите бяха от едни други години, а пък Вътрешна македонска революционна организация в никакъв случай не е взело участие в ограбването на народа'', акцентира той.

Възможно е държавното управление да падне, въпросът е обаче дали това би било потребно. Част от настояванията на протестиращите са рационални и вероятни, като да вземем за пример настояванията за въвеждане на учебен ценз, за машинното гласоподаване, за разделянето на управляващите, разяснява Веселинов.

Искрен Веселинов от "Обединени патриоти " разкри устойчиво ли е ръководството

,,Имаме възмущение, което има своите аргументи и на тях може да се търси решение, само че оставката не взема решение нищо. Не желаем още веднъж да получим ръководство от Българска социалистическа партия и ДПС'', уточни още депутатът.

Това са единствените митинги в последните 30 години, в които не вземам участие. Тук има общо възмущение, а не съответен проблем. Това е поколенчески протест, какъвто прочее смъква де Гол във Франция от власт. Такъв феномен има при нас. Имаме едно младо потомство, което не се разпознава със остарялата политическа класа и желае нова политическа класа, изясни Искрен Веселинов в предаването "Офанзива ".

,,Никой ремонт на държавното управление няма да е задоволителен, в случай че от него не излезе Бойко Борисов. А еволюционна смяна може да има тогава, когато полюсите са съгласни да реализират някакъв консенсус. За Румен Радев е ясно на кой политически полюс е'', означи Веселинов и добави, че в случай че се стигне до предварителни избори, обстановката би била най-благоприятна за същите тези, които в този момент са на власт, защото хората от площадите не разполагат със собствен политически изразител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР