Коалицията е сложна, но и ситуацията в която се намираме

...
Коалицията е сложна, но и ситуацията в която се намираме
Коментари Харесай

Христо Иванов: Коалицията е сложна, но ни събират общите цели

Коалицията е комплицирана, само че и обстановката в която се намираме е такава. България се трансформира.

Глобалната стопанска система и сигурност също се трансформират. Всичко това са източници на неустойчивост и не малко от тях са непредсказуеми. Това съобщи пред “Дневник ” водачът на “Да, България! ” Христо Иванов. 

Иванов акцентира още, че страната има потребност от по-различно ръководство от досегашните 12 години и водачите на политическите партии участващи в обединението са обединени към тази концепция.

“Имаме ръководство, което може да ги държи основните детайли на ГЕРБ и Движение за права и свободи настрани от управническите процеси. Просто тъй като имаме болшинство отвън тях ”, добави още той.

За чуването на Сотир Цацаров в антикорупционната комисия националният представител от “Демократична България ” съобщи, че основният прокурор Иван Гешев също би трябвало да вземе образец от сътрудника си.

“Конкретното чуване не можах да схвана за какво трябваше да се прави. Защото трябваше да се дава естрада на един човек, който е задоволително образован да признае самичък, че би трябвало да си върви. Разбира се той се пробва да придаде на това дух на неправда, само че аз съм задоволен, че той споделя, че си потегля поради моите рецензии – по този начин е ”, сподели още Иванов.

“Това няма да реши всички проблеми, само че би трябвало да стартираме от някъде. В този ред отстраняването на Гешев няма да модернизира прокуратурата. Това е епоха. Тази епоха ще стартира да завършва, когато най-сетне прокурорите видят един основен прокурор да носи отговорност ”, съобщи Христо Иванов като акцентира, че това е систематична смяна, която ще бъде дълга и комплицирана.

“Оттам нататък би трябвало да реализираме оня стандарт, че съдиите би трябвало да се ръководят от груповият орган, който се състои от огромно болшинство от съдии определени от съдии ”, съобщи водачът на “Да, България ” като напомни, че през 2015 година ръководещите са избрали тъкмо противоположното.

“Затова прокуратурата ще бъде следена от прокурорска гилдия, която ще се състои пък от огромно болшинство членове определени от Народното събрание, които не са прокурори. Не се намират в предходна, сегашна или бъдеща йерархична взаимозависимост от основния прокурор. И се надяваме, че ще има задоволително чувство от политическите сили да изпратят там хора, които ще имат гръбнака и волята да управляват идващия основен прокурор в най-чувствителната тематика – правосъдната власт и кариерните решения ”, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР