Коалицията Демократична България излезе с изявление по повод изявленията на

...
Коалицията Демократична България излезе с изявление по повод изявленията на
Коментари Харесай

ДеБъ приземиха Кирил Петков, отрязаха ПП за предизборно споразумение и разпределяне на постове

Коалицията " Демократична България " излезе с изказване във връзка изказванията на Кирил Петков през последните дни в медиите. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " съобщи по какъв начин ще подписва предизборни съглашения с " Да, България " и ДСБ и даже стартира да раздава постове на двете обединения. В проектите му влезе и ИБГНИ на Мая Манолова. Изказванията му шашнаха освен партийните централи, а даже и гласоподавателите. В събота Петков " назначи " Лозан Панов за основен прокурор, даде на Румен Радев втори президентски мандат, а себе си нескромно разгласи за възможен министър председател.

" С оглед отбягване на спекулации по отношение на изказванията, че в едно бъдещо ръководство представители на Демократична България биха получили една или друга позиция, бихме желали да уточним: От наша позиция процесът по образуване на ръководство следва да стъпи на ясни и цялостни програмни задължения и политическо позициониране и може да стартира откакто има резултат от изборите, определящ мандатоносител. Позициите в изпълнителната власт са вдишване на отговорност при ясни гаранции, че могат да бъдат осъществени поетите пред гласоподавателите задължения – на база на съответно съдружно съглашение. Ето за какво, Демократична България не взе участие в никакви предварителни диалози за образуване на ръководство, а минимум в разпределение на постове ", се споделя в позицията на Демократична България.
свързани новини59312преди 6 часа78938преди 7 часа
" Както и до момента, и в идващия парламент Демократична България ще бъде поръчител за използване на най-хубавите съдружни практики и ще упорства за ясни болшинства, учредени на съответно написани задължения и за в съгласие лъчение на фигури, чиито професионални и цивилен биографии допускат съществуването на потенциал да се оправят с поставените задания. Единствено гласът за това Демократична България да получи ролята на мандатоносител в идващото Народно заседание подсигурява възобновяване на парламентарната република и пълноценната народна власт в България ", показват от " Демократична България ". Антоанета Цонева от обединението също удостовери, че нямат желание да подписват предизборни съглашения с Кирил Петков и Асен Василев.
свързани новини19944преди 35 минути
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР