Коалицията Алексей Петров спъна България за еврозоната, заяви в интервю

...
Коалицията Алексей Петров спъна България за еврозоната, заяви в интервю
Коментари Харесай

Владислав Панев: Коалицията Алексей Петров спъна България за еврозоната

Коалицията " Алексей Петров " спъна България за еврозоната, съобщи в изявление за бТВ в неделя някогашният народен представител от " Демократична България " Владислав Панев, който направи равносметка на свършеното от 48-ото Народно заседание.

Той коментира двете провалени заседания на икономическата комисия в Народното събрание, която бе бойкотирана от депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Български напредък "  и заради това не одобри основни за участието в еврозоната промени в Кодекса за застраховането. Според Панев зад това стои ползата на компанията – водач на пазара на застраховката " Гражданска отговорност " " Лев инс ", следена от някогашната барета.

Подобна теза в сряда в изявление за бТВ разви и другият съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов.  " ГЕРБ във връзка с еврозоната могат даже да бъдат похвалени обществено, тъй като екипът на Владислав Горанов, който другояче аз доста съм подлагал на критика за доста неща, и Кирил Ананиев направиха нужното България да влезе в ERM II и да стигнем до този миг, в който в този момент сме на прага на еврозоната. И в този момент внезапно ГЕРБ се отхвърлят да създадат това нещо. Това се прави от хора, които не желаят на този пазар да се вкара европейска регулация и тези хора си имат имена. Един от тях е Алексей Петров. Заради неговия интерес и поради невъзможността на Бойко Борисов да се откъсне от своята биография сега вероятността на България, за която самият ГЕРБ е работил - да влезем в еврозоната, е сложена под подозрение. Това е безспорен образец за това по какъв начин плащаме налог " минало ", до момента в който не можем да излъчим едно самоуверено реформаторско ръководство ", каза Иванов на 1 февруари. По думите на Владислав Панев една и съща коалиция в 48-я парламент е определяла най-ключовите решения.

" Има разделяне в политическия живот и в българското общество – от едната страна са проевроатлантическите сили Демократична България и Политическа партия, а от другата страна е обединението " Рашидов ", след това " Хартиената коалиция ", след това " Коалицията за прекъсване следствието на основния прокурор ". Коалицията " Алексей Перов " направи по този начин, че поради един човек, който е по-равен от останалите в българсското общество, България ще пропусне тази опция (влизането в еврозоната, б. р.). За това се борим – всички да са равни пред закона, а не да има едни по-равни, на които болшинството в Народното събрание служи постоянно, когато техните ползи бъдат наранени ",посочи Владислав Панев.

Панев сподели още, че преговорите за общо явяване на изборите с " Продължаваме промяната " би трябвало да приключат най-вече до две седмици.  " Важното е България да може да разчита на реформаторско държавно управление, което да направи страната богата ", каза Панев.

Той отчете три дребни, само че значими промени, които е приключил 48-ят парламент – за това хората да могат да слагат фотоволтаици върху покривите на къщите без административни процедури, за синята карта – компаниите да могат елементарно да наемат квалифицирани експерти от чужбина, и за отбраната на подателите на сигнали за нарушавания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР