„Коалиция за България“ събра в драматичния театър в Перник стотици

...
„Коалиция за България“ събра в драматичния театър в Перник стотици
Коментари Харесай

„Коалиция за България“ събра в драматичния театър в Перник стотици привърженици, за да отбележи финала на еврокампанията

„ Коалиция за България “ събра в трагичния спектакъл в Перник стотици последователи, с цел да означи финала на еврокампанията. Коалицията, която е под № 10 в интегралната бюлетина, избра да закрие предизборната си акция в един от най-старите театри в България. Там още веднъж бяха показани 17-те в листата на „ Коалиция за България “.

Битката за енергийната правдивост е стратегически за нас въпрос. Тази борба, която водим повече от десетилетие. Това съобщи ръководителят на „ Коалиция за България “ Румен Петков по време на закриването на еврокампанията на обединението.



„ Първата огромна победа на „ Коалиция за България “ е реалност с обявлението през днешния ден в Брюксел, че започва процедурата по привличане на стратегически вложител за построяването на АЕЦ „ Белене “. Това е огромна победа, зад която стоят напъните на президента Първанов, на редица български политици и общественици. Но победа, която ни подсигурява енергийна сигурност в десетилетията напред. Победа, която ни подсигурява наличната цена. Защото закононарушенията на Иван Костов с продажбата на Топлоелектрическа централа „ Марица 1 “ и Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “, които оскъпяват в пъти тока, който плащаме ние с вас, закононарушенията със прекъсването на 3 и 4 блок на АЕЦ „ Козлодуй, закононарушенията със прекъсването на „ Белене “ и „ Южен поток “ удрят всички. Удрят българския обичай и семейство, удрят българската стопанска система, удрят мястото на България като енергиен център, гарантиращ енергийното успокоение и сигурност. Следващата огромна борба на „ Коалиция за България “ е за директна доставка на съветски газ за Европа “.



Пред множеството лидерът на листата на групировката проф. Боян Дуранкев разяснява, че ентусиазмът от времето, когато страната ни стана член на Европейския съюз, мощно контрастира с сегашното и думата „ неодобрение “ е общото определение за българите от всички обществени групи. Крайно време е участието ни в Европейски Съюз би трябвало да даде положителни резултати и това би трябвало да стане доста бързо, с догонващо икономическо и обществено развиване на България, уточни проф. Дуранкев. Именно за изработването на такава стратегия ще упорства „ Коалиция за България “ пред европейските институции. Ще настояваме за Европа на разнообразни скорости, само че най-бързо да се развиват най-слаборазвитите страни, сподели още той и очерта 5-годишен интервал за задачата като цел за забележими резултати.

Проф. Боян Дуранкев очерта и вероятността в числа.
„ При положително икономическо развиване умерено можем да приказваме за минимална заплата над 1000 лв.. Ще настояваме междинната заплата да надвиши 2200 лв. до края на този интервал “.



Проф. Дуранкев съобщи, че една от персоналните му дела е да бъдат възродени читалищата и да бъдат напълнени с книги такива, каквито би трябвало да бъдат.
Ние сме в края на една историческа акция, която ще остане в историята като най-мръсната, най-подлата и най-скандалната акция в целия български преход. Това съобщи Георги Първанов, президент на Р България (2002-2012) „ Ние вършим различен вид акция. Имаме концепциите, имаме политиката, имаме хората, които да ги осъществят. Нашата листа е мощна с всеки един от претендентите, с поддръжката, която има. Ние има какво да дадем. Ние не сме единствените, не сме най-уникалните, ние просто сме най-хубавите.



Наблюдаваме един контрактуван мач. Вървят разногласия защо ли не, единствено не за огромната политика. Никой не търси отговорност за тези пропилени средства, пропуснати като опция за огромните енергийни планове. Защо никой не поема нашата концепция, нашето гледище, нашата политика да създадем икономическа проверка на прехода, проверка на приватизационните покупко-продажби за тези 30 години. Никой не желае това, тъй като разрови ли се някой, ще стигне и до тях. Най-голямата неволя за българската политика в годините на прехода е този двуполюсен модел – ЦСКА и Левски в българската политика. Този двуполюсен модел ражда всекидневно, ежечасно опълчване и тази уязвимост на българската политика, тъй като борбата е хранителната среда на слабите и калпави политици. Когато нямат характера, волята и достолепието да решат проблемите на опазването на здравето, образованието, стопанската система се хвърлят в блатото и тези безкрайни разпри, в които се изцежда националната сила. Сега ние сме в ъгъла, радваме се на подаяния. Много е значимо в Европейския парламент да отидат хора с воля и темперамент, които да бранят българския интерес “.



На 26 май ние не просто избираме евродепутати, ние вършим своя избор по кой път да върви България, сподели в умозаключение Георги Първанов и прикани поддръжка за номер 10 в бюлетината.

Вече 12 години България е пълновръстен член на Европа, само че по този начин ли наподобява в действителност. Сякаш се срамим от Българското, като че ли одобряваме с лекост всичко, което ни се спуска от Европа. Не се борим за националните си дела. Това съобщи в родния си Перник Александрина Костадинова, претендент за евродепутат в листата на обединението.
„ На назад във времето остана икономическият напредък, който чакахме. Преди 12 години чакахме Румъния да ни догони, с цел да влезем дружно в Европейския съюз. Сега обаче Румъния е надалеч пред нас. Доходите при нас изостанаха, европейските дотации усещаме най-ясно през обръчите от компании.



Пропастта сред богати и небогати стана голяма. 40% от българските жители са небогати или в риск от беднотия. Това ли искахме? “ „ Коалиция за България “ и ние, претендентите, предлагаме рационални, действителни и изпълними решения и хрумвания, които знаем по какъв начин да отстояваме, с цел да създадем България едно по-добро място за живот, уточни още Костадинова.

За да премахнем порочния управнически модел, имаме потребност от преосмисляне на цялата политика на участието ни в Европейския съюз. Това съобщи Ивайло Калфин, член на Народно събрание на Политическа партия АБВ на финала на еврокампанията на „ Коалиция за България “.

Калфин бе безапелационен, че парите, които влизат в страната ни посредством фондовете на Европейски Съюз не са по никакъв начин малко, само че не са ръководени вярно и резултатът от тях да е забележим. 50 милиарда, влязоха в страната за тези 12 години, уточни той.



Ивайло Калфин прикани за поддръжка на претендентите от „ Коалиция за България “ с номер 10 в интегралната бюлетина, с цел да има малко повече правдивост и по-амбициозни цели за нашата страна.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР