Коалиция за България на АБВ и шест по-малки партии внесе

...
Коалиция за България на АБВ и шест по-малки партии внесе
Коментари Харесай

БСП поискаха спиране на регистрацията на АБВ за евроизборите

Коалиция за България на АБВ и шест по-малки партии внесе документи за регистрация в Централната изборна комисия за бъдещия евровот. Листата на обединяването се оглавява от професора от икономическия университет Боян Дуранкиев. Междувременно от Българска социалистическа партия желаеха прекъсване на регистрацията на АБВ, тъй като настояват, че те имат комерсиалната марка Коалиция за България.

Българска социалистическа партия оповестиха, че са внесли в ЦИК документи, че имат марката " Коалиция за България ". Според тях АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на непозната комерсиална марка. Българска социалистическа партия упорстват ЦИК да не позволява до регистрация за евровота коалиция от партии под името " Коалиция за България ", тъй като те са се явявали с това име 11 пъти на избори - сред `99 и 2014.

При регистрацията в ЦИК водачът на АБВ Румен Петков сподели, че има нужните доказателства за благосъстоятелност на марката Коалиция за България.
Румен Петков - водач на АБВ: Тази закъсняла носталгия по името Коалиция за България толкоз доста тежи на Българска социалистическа партия, ние сме подготвени да обсъдим тяхна молба и да ги приемем единствено двама от сътрудниците в обединението към момента имат запаси, считам, ще ги убедя. Второ, да се държат в предците, Ленин какво прави стиска си каскета и никой не му го е откраднал толкоз време. Те изтърваха, те се отхвърлиха от името Коалиция за България - през днешния ден бленуват нещо, което не е тяхно, непрекъснато някой нещо им краде. И трето тази политическа мизерия, некадърност да се прави политика, вглеждането в името, в чаршафите в суджуците, издава отпадналост, която е обидна за всички ляво мислещи хора в България.
От ЦИК одобриха документите на АБВ, в това число уверение за комерсиална марка, само че регистрацията ще завърши дефинитивно след три дни, поради изчезнали документи. От изборната комисия разясниха и възможните разногласия за името " Коалиция за България ".

Александър Андреев, представител на ЦИК: В случая не мисля, че става въпрос за име сред две партии, а би могло да има въпрос, който стои по отношение на наименованието на коалиция, която би могла могла да дублира съществуването на такава парламентарна група - подобен е текстът на изборния кодекс.
В този случай, с цел да може да бъде употребявано, както споделя изборния кодекс би трябвало да има единодушие от носителят на правата върху името, с цел да може то да бъде употребявано.

ЦИК занапред ще ревизира документите на двете страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР