Коалиция Солидарна България (ПП Изправи се.БГ, ПП Обединена социалдемокрация и

...
Коалиция Солидарна България (ПП Изправи се.БГ, ПП Обединена социалдемокрация и
Коментари Харесай

Остриетата на коалиция Солидарна България в кандидат-депутатските листи

Коалиция " Солидарна България " (ПП " Изправи се.БГ ", Политическа партия Обединена социалдемокрация и Политическа партия Българската левица) записва листите си за изборите за Европарламент и 50-то Народно заседание, планувани за 9-ти юни. Въпреки съкратените периоди за подготовка, обединението си сложи за цел да образува сплав сред потвърдили се и можещи експерти и общественици, която ще се оправи с главната задача да се бори за правата на работещите български жители и да отстоява техните цели, без да се подценяват и националните ползи.

По категорично гледище на съдружните сътрудници ръководителят на обединението Ваня Григорова оглави и евролистата на " Солидарна България ", наред с кандидат-депутатските листи за народен парламент в 25-ти МИР София-град и в Пловдив. Така демонстрираме единение и синхрон сред политиката, която ще водим и на национално, и на европейско равнище. В евролистата на второ място е финансовият специалист Георги Кадиев, два пъти депутат, владеещ пет езика, разпознаваема персона от лявото, мощен и прочут глас. На трето място е претендент, който може единствено да се гордее с потеклото си като правоприемник на един от най-големите български поети. Никола Вапцаров е уредник на редица митинги по тематики, изключително чувствителни от обществена и социална позиция, правист, цивилен деятел, лице на митингите от 2020 година Той оглавява и листата за народен парламент в Русе.

Водач на листата за изборите за Народно заседание в 23 МИР София ще е водачът на " Изправи се.БГ " Мая Манолова. Българската просвета и обучение се въплъщават в тази листа от имената на Иван Генов - някогашен заместник-директор на НГДЕК, сега учител в гимназията и бележит преводач от гръцки език (трето място), както и на известния сценичен режисьор Борис Панкин.

В 24-ти столичен МИР лидер е доцент Александър Сивилов, учител в СУ " Св. Климент Охридски ", началник на катедра " Нова и модерна история " в университета. Специализирал е в Историческия факултет на Московския държавен университет, в департамента по политически науки на Университета Лойола в Чикаго, Съединени американски щати, и в департамента по политология на Университета Мейджи в Токио. Доц. Сивилов е политически деен жител и държавник с разностранни ползи, поддържа собствен известен канал в платформата You Tube. От същата листа в 24 МИР се кандидатират някогашният футболен национал Пламен Николов и режисьорът Стефан Дончев.

Пернишката листа на " Солидарна България " се оглавява от Валентин Кардамски, прочут в медийните среди като публицист, създател на известни подкасти, художник по обучение и по предопределение.

Инж. Владимир Владимиров - енергетик с 37-годишен стаж в АЕЦ " Козлодуй " и труженик за запазването и развиването на българската нуклеарна енергетика, оглавява листата във Враца. Той е и ръководител на Федерация " Атомна енергетика " към Конфедерацията на труда " Подкрепа ".

Представител на същия бранш е и лидерът на листата в Стара Загора инж. Щерю Щерев - именита персона в района, дълготраен началник на Мини " Марица-Изток ", понастоящем зам.-председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия. Инж. Щерев е още един поръчител, че " Солидарна България " ще брани развиването на българската енергетика, енергийната самостоятелност на страната и работните места на десетки хиляди българи.

Иван Кирилов, ръководител на Федерацията на транспортните служащи към КТ " Подкрепа ", оглави листата в Бургас. Със синдикална закваска е и лидерката на листата в Смолян Севда Кабакова, секретар на районния съюз на " Подкрепа " в района, с богат професионален опит от " ГОРУБСО " -Мадан.

Във Варна отпред на листата е младият артист от Варненския спектакъл Димитър Костадинов, деен участник в митинги и представител на " Изправи се.БГ ". Тук на трето място, както и на второ в Добрич, е подложен доцент Иво Стамболийски - учител във Висшето военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров " и в Свободния университет в града, добре прочут на варненската общност с дейните си позиции.

Във Велико Търново отпред на листата застава Симеон Миланов, публицист с ярка позиция, специализирал история на Русия и Източна Европа в СУ " Св. Климент Охридски ". Работил в някои от огромните български медии.

Освен втори в листата за Европейски парламент, Георги Кадиев е първи и в листата за народен парламент във Видин.

В Габрово преди всичко е хирургът Христофор Ангелов от квотата на " Изправи се.БГ ". Друг доктор - доктор Стойчо Гълъбов, застава отпред на листата на " Солидарна България " в Софийска област. Дългогодишен основен хирург в болничното заведение в Самоков, обичан и почитан от съгражданите си, той е и уверен социалдемократ, представител на съдружния сътрудник Политическа партия Обединена социалдемокрация.

В добричката листа лидер е Десислава Трифонова с професионален опит в региона на туризма.

В Благоевград отпред е юрист Албина Анева, шести следващ мандат общински консултант и притежател на националната премия за правораздаване през 2019 година Сериозната група адвокати в листите се добавя от адв. Иглика Мишева - първа в Кърджали и адв. Милена Георгиева - първа в Кюстендил.

В Монтана листата се оглавява от Невена Петрова - дребен аграрни производител от региона на Берковица. Квалифицирана в интернационалните връзки, тя има магистратура по национална сигурност от Военната академия и магистратура по европейските въпроси в Института по политически науки в Париж.

В Пазарджик лидер на листата е бригаден военачалник от запаса Борислав Сертов. Завършил е магистратура във Военна академия " Г. С. Раковски " и в Национален университет по защита на Съединени американски щати във Вашингтон. От 2013 година до 2021 година е оглавявал работа " Военна полиция " на МО.

Предприемачът и шеф на IT-фирма Ивайло Баровски е първи в листата в Ловеч. Също IT-експерт - Юлиян Ненчев, застава отпред в Плевен. Той е политик с опит, народен представител в 46-то Народно събрание от " Изправи се. БГ " и секретар на Народното събрание.

В Пловдив-град, където листата се оглавява от Ваня Григорова, втори е Атанас Кръстев - районен ръководител на КТ " Подкрепа ". Сред претендентите личат имената на Добрин Стоянов - един от първите професионални бойци в БА, снайперист, парашутист, водолаз и скиор, участник в първия ни батальон в Ирак (четвърто място), както и на юрист Емил Хаджиев, роден през 1962 година, когато става 8-милионния български жител.

Листата в Сливен се води от Минчо Афузов - политик с престиж в района, два пъти регионален шеф на Сливен в служебните кабинети. В Ямбол първи е предприемачът Илиян Василев, прочут и от телевизионния формат " Сървайвър ".

В Търговище " Солидарна България " залага на уважавания преподавател по биология в Земеделската гимназия в града и синдикален член Радмила Сапунджиева. Друг учител, само че този път академични, застава отпред на листата в Хасково - гл. помощник Владимир Вълков от УНСС.

При образуването на кандидат-депутатските листи " Солидарна България " залага на потвърдени в своите професионални области имена и престижи, с дейна гражданска позиция и опит в отстояването на публични дела. От обединението смятат, че единствено такива персони могат да претендират да съставляват в Народното събрание голямото болшинство от работещи хора в България, което е главен техен приоритет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР