Коалиция Продължаваме промяната и Демократична България се бори за победа

...
Коалиция Продължаваме промяната и Демократична България се бори за победа
Коментари Харесай

Кирил Петков за Дунчев: Никой не е над каузата

Коалиция " Продължаваме промяната " и " Демократична България " се бори за победа на предварителния парламентарен избор. Това оповестиха водачите на двете обединения на първата си обществена демонстрация. Те събраха свои последователи на сцена пред Народния спектакъл, с цел да показват и част от близо 50-те подкрепящи ги неправителствени организации, заяви БНР.

Съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев отхвърлиха обвиняванията на съпартиеца им Александър Дунчев, който през днешния ден съобщи, че има задкулисие при редене на листите и настоя Демократична България да отстъпи водаческото място в София - област:

" Никой от нас не е по-голям от идеята, никой от нас не е по-голям от обединяването. Това ми е отговорът за Александър Дунчев ", сподели Кирил Петков.

" Да спечелим града с огромна разлика. Изпълнителният съвет взе решение и утвърди по какъв начин ще бъдат разпределени листите сред нас и Демократична България. Ако Изпълнителният съвет е задкулисие, да, задкулисие е. В София област се дефинира от Демократична България, а не от Политическа партия. Ясно е, че при събирането на две партии постоянно ще има някои, които са недоволни. Имат право да си изразят недоволството. Видяхте част от тях през днешния ден на сцената. Ще има и настрана събитие, където и другите също ще ги обявим. Не мога да ви кажа всичките 50, ще пропусна някой, те ще се обидят. Знаете по какъв начин са нещата. Изборите на всички места са интродукция за локалните избори, тъй като централната власт без локалната власт не може да стигне до същинските проблеми на хората. Счупените тротоари, парковете, презастрояването, ВиК-то, до боклука, това са ежедневните проблеми, които, до момента в който не се изчистят, няма по какъв начин да се решат огромните проблеми. Законите се разискват в Народното събрание. Видяхме, приказки доста, най-после, когато би трябвало да се вземат решенията, за жалост, ГЕРБ ги няма. Ще бием ГЕРБ на 2 април, след което ще ги бием и на локалните избори ", разяснява от своя страна Асен Василев.

 Снимка: БТА

Василев отхвърли поканата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за диалог за правосъдната промяна сред водещите обединения, тъй като мястото на сходен диалог е в Народното събрание.

Видяхте ли какво се случи преди малко - гражданските организации, които постоянно са били с техните си дела, застанаха с нас, разяснява след събитието пред публицисти съпредседателят на " Продължаваме Промяната " (ПП) Кирил Петков. Това, което би трябвало да се разбере - никой от нас не е по-голям от идеята, не е по-голям от обединяването, добави той. Петков уточни, че ще води листата в 23 МИР.

 Снимка: БТА

Пред публицисти Явор Божанков още веднъж удостовери, че ще води листата в Габрово. Попитан за какво влиза в обединението, той уточни, че обединението включва и доста неправителствени организации и влиза от гражданската квота. По думите му сходството в позициите е отвън подозрение.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР