Коалиция Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) не може да

...
Коалиция Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) не може да
Коментари Харесай

ПП-ДБ иска правителство без министри на ГЕРБ, каза Кирил Петков

Коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) не може да поддържа държавно управление с първия мандат и не желае присъединяване на министри от ГЕРБ-СДС в свое държавно управление, сподели съпредседателят на партията Кирил Петков в неделя пред Нова телевизия.

ПП-ДБ беше втора на изборите на 2 април и има 64 депутати в Народното събрание. Победителката ГЕРБ е с 69. До връчване на мандата на втората политическа мощ в Народното събрание ще се стигне, в случай че първата не предложи състав на държавно управление в 7-дневен период след връчването на първия мандат.

Петков сподели още, че макар тези условия, партията желае да има държавно управление. " Нашите гласоподаватели ясно споделиха, че ние имаме мандат да действаме с политиките, които обещахме. Ние в никакъв случай не сме обещавали, че ще има съдружно държавно управление и няма по какъв начин да се отметнем от тези си обещания ", добави той.

По думите на Петков " ключът " е ПП-ДБ да предложат държавно управление на малцинството, а дружно с ГЕРБ-СДС да приказват по политики. " Според мен е доста рационално, в случай че те желаят да видят що за държавно управление ние ще предложим, да ни поканят на среща, на която ще отидем, сподели Петков. На тази среща ще бъдат показани политиките и срокът, в който възможното държавно управление на малцинството може да действа ", добави той.

" Не е казано, че срокът би трябвало да е четири години. Срокът може да е до влизането на България в еврозоната и Шенген ", сподели той.

По-рано в неделя депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова сподели пред бТВ, че съгласно нея има късмет " петдесет на петдесет " за кабинет с първия мандат.

Преди близо седмица първите две парламентарни сили започнаха договаряния за.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР