Коалиция от партии Реформаторски блок - Глас народен настоява за

...
Коалиция от партии Реформаторски блок - Глас народен настоява за
Коментари Харесай

Спешна среща с премиера за Северозападна България искат от Реформаторския блок

Коалиция от партии Реформаторски блок - Глас национален упорства за незабавна среща с премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила за разискване на ограничения за Северозападна България. Това съобщи на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция Найден Зеленогорски от Република България.

В отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов под надпис "Да спасим Северозапада " от обединението показват, че продължава икономическото закъснение на Северозападния район и тази наклонност скоро ще бъде необратима. Ако се бавим, след 10 години ще има инфраструктура, само че няма да има хора в района, сподели Зеленогорски. Тези територии, за които нашите предшественици са дали живота си, в този момент се обезлюдяват без война, заради неприятна районна политика, добави той. Бием камбаната, с цел да може държавното управление да се замисли за целенасочена капиталова стратегия за Северозапада, сподели Борислав Великов от Република България.

Да се сътвори ново министерство за Северозапада и едва развитите райони в страната, желаят от обединението. Те оферират и основаване на закон за инфраструктурните облигации; разкриване на държавен професионален лицей в Монтана, който да приготвя квалифицирани фрагменти за бизнеса; държавно обезпечен нисколихвен облигационен заем за инфраструктурни планове в региона; ускорено създаване на четирилентов път Видин - София, както и тунел под Петрохан.

Други потребни ограничения могат да са в допълнение държавно финансиране за гратис ограмотяване на необразовани и за профилактични медицински прегледи в Монтана, Враца и Видин, както и фонд за финансово подкрепяне на започващи предприятия в трите области, означи Филип Кирев от Република България.
Държавата би трябвало да е като същинска майка за Северозапада, прикани Иван Тодоров от Република България.

ГЕРБ имат извънреден дълг към Северозапада, съобщи Зеленогорски и добави, че през последните 9 години пропастта сред Севера и Юга се задълбочава, вместо да се понижава. Според Зеленогорски ограниченията за Северозападна България ще са от изгода и за огромните градове като София и Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР