Коалиция от миньори на Биткойн е започнала съдебни действия срещу

...
Коалиция от миньори на Биткойн е започнала съдебни действия срещу
Коментари Харесай

Биткойн миньори съдят администрацията на Байдън – ето защо

Коалиция от миньори на Биткойн е почнала правосъдни дейности против администрацията на Байдън по отношение на неотдавнашното ѝ искане за данни за потреблението на сила в промишлеността.

Изразявайки угриженост по отношение на евентуалните неподходящи последствия за бизнеса, в това число разкриването на предпазена и сензитивна информация, майнинг компания и свързаната с нея комерсиална група оспорват настояването на администрацията .

С цел да оспорят директивата на администрацията, Тексаският съвет за блокчейн и Riot Platforms, известна майнинг компания, са подали петиция във федерален съд в Тексас, с която желаят да спрат разпространяването на изследването, споделено от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати.

Стартиралото неотдавна изследване, извършено от Администрацията за енергийна информация (EIA), има за цел да наблюдава съмненията в потреблението на сила, свързани с дейностите по рандеман на криптовалути, и да уточни географските региони, в които се следи забележителен растеж на добива, дружно с енергийните източници, употребявани за тези интервенции.

В желае се твърди, че интервенциите по рандеман на BTC способстват за стабилността на мрежата заради способността им бързо да приключват активността си при нужда, като по този метод смекчават скоковете в търсенето на сила при рискови метеорологични феномени.

Следователно ищците настояват, че тези интервенции не следва да бъдат обект на надзор от страна на EIA. Освен това те настояват, че изследването не е било задоволително авансово обществено оповестено, като по този метод се застъпват за непрекъсната възбрана на настояването за данни на Оценка на въздействието върху околната среда, до момента в който не бъдат спазени надлежните правни процедури.

В изказването си ищците характеризират обстановката като емблематична за порочни държавни процедури, измислена неотложност и натрапчиви практики за събиране на данни.

Към момента нито Оценка на въздействието върху околната среда, нито администрацията на Байдън са разгласили отговор на правното предизвикателство, отправено от Биткойн миньорите и свързаната с тях комерсиална група.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР