Коалиция не се прави само тогава, когато твоят коалиционен партньор

...
Коалиция не се прави само тогава, когато твоят коалиционен партньор
Коментари Харесай

Румен Христов: Резултатът на СДС не е лош, но не е достатъчен за самостоятелно явяване, преговаряме с ГЕРБ

Коалиция не се прави единствено тогава, когато твоят съдружен сътрудник върви нагоре и когато е във властта - обединението би трябвало да бъде на идейна основа. Това съобщи пред телевизия Bulgaria ON AIR ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов по отношение на вероятността за коалиция с ГЕРБ за предварителните парламентарни избори на 11 юли.

" Водим диалози с ГЕРБ, които не са финализирани. Всеки ден вършим крачка един към различен и ще намерим златната среда, с цел да успеем да се явим дружно на избори ", надява се водачът на Съюз на демократичните сили.

Той напомни, че ГЕРБ/СДС бяха дружно на евроизборите, както и на локалните избори. По думите му, синята партия има подготвеност да договаря и с други обединения.

" Резултатът, който реализира Съюз на демократичните сили, не е неприятен. Той не е задоволителен за независимо явяване, само че в последна сметка едни 70 хиляди гласа, които бяха получени, са едно положително показване. Формацията СДС/ГЕРБ имаше най-вече преференции спрямо всички останали - близо 52% от хората бяха дали своят вот преференциално. Истината е, че Съюз на демократичните сили няма съсредоточен избор, както други, по-малки обединения ", установи Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР