Коалиция. Сега: Патриотите се разбраха повече да не се карат

...
Коалиция. Сега: Патриотите се разбраха повече да не се карат
Коментари Харесай

КС: Истанбулската конвенция противоречи на конституцията; БСП и ГЕРБ в задочен спор за Кумгейт

Коалиция.

" Сега ":

Патриотите се схванаха повече да не се карат пред медиите

Изработихме график за срещи в обединението и от тук нататък, мисля, няма да се постанова да влизаме в пояснителен режим, разгласи след съдружната среща министър председателят Бойко Борисов.

Управляващите от ГЕРБ и " Обединени патриоти " са се разбрали да не изнасят повече пред медиите споровете си и взаимните обвинявания в лобизъм, да не гостуват в студиа с нападки един към различен, а да обясняват и вземат решение разногласията си в стеснен кръг. Това стана ясно от изказванията на водачите след изключителна двучасова съдружна среща през вчерашния ден.

До спешната колекция се стигна след скандал поради ремонти в приватизационния закон, препоръчани от депутати на " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация. Текстовете бяха наречени от вицепремиера и ръководител на НФСБ Валери Симеонов " спасяването на редови войник Киро ". Симеонов имаше поради, че измененията ще спестят на притежателя на БМФ Кирил Домусчиев заплащането на към 58 млн. лева за несъблюдение на приватизационния контракт. В отговор водачът на " Атака " Волен Сидеров контраатакува, че по Нова година Симеонов е лобирал за " редови войник Цеко ", имайки поради банкера Цеко Минев и настояването на Симеонов за изменение на концесията на " Юлен " в ски зоната над Банско.

ИК.

" Монитор ":

Конституционен съд: Истанбулската спогодба опонира на конституцията

Истанбулската спогодба не подхожда на конституцията. Това се произнесе Конституционният съд, излиза наяве от решението на висшите магистрати, оповестено на уеб страницата на съда.

" Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, формирана на 11.05.2011 година в град Истанбул, подписана от Република България на 21.04.2016 година не подхожда на Конституцията на Република България ", се показва в известие. От него обаче излиза наяве, че е взето с 8 на 4 гласа, като съдиите Съдиите Румен Ненков, Георги Ангелов, Константин Пенчев и Филип Димитров са го подписали с изключително мнение.

Делото беше формирано, откакто на 8 февруари ГЕРБ изиска мнението на Конституционен съд за сходство на Истанбулска спогодба. Искането беше подписано от 75 депутати, а задачата бе да се даде обективната правна експертиза. Причината за това пък бяха несъгласията в обществото и измежду самите сътрудници в ръководещата коалиция сред ГЕРБ и " Обединени патриоти ". Последните сигнализираха, че с конвенцията се прави път към разрешаване на третия пол.

Убийство.

" 24 часа ":

Бандит с перука и пушка умъртви майката на гаджето си и се простреля в къща на другари

40-годишният Радослав Стипцаров-Соколето бил търсен от три дни за побой над приятелката си Силвия

Заради тъжба в полицията заплаши детето й с есемес и ликвидира Снежана Достумска с два патрона в гърба

Бандит умъртви майката на гаджето си във входа на блока, където тя живее, в кв. " Струмско " в Благоевград, а часове по-късно се самоуби.

Кървавата драма потресе града в ранните часове в петък и продължи до 12 ч на обяд.

Спор.

" Монитор ":

Българска социалистическа партия и ГЕРБ в неприсъствен спор за " Кумгейт "

Българска социалистическа партия и ГЕРБ още веднъж влязоха в неприсъствен спорт поради така наречен скандал " Кумгейт ". Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева се похвали, че преписката за " Кумгейт ", формирана след сигнала на Българска социалистическа партия, е в спецпрокуратурата и към този момент се проверяват висши длъжностни лица.

" В края на 2017 година изпратихме документи в прокуратурата по така наречен скандал " Кумгейт ". Днес получихме писмо по тази причина, че преписката се дава на профилираната прокуратура, която се занимава с закононарушения на висши длъжностни лица ", посочи Йончева. По думите й самият факт, че документите са изпратени там значи, че към този момент ще бъдат разследвани висши длъжностни лица и че има задоволително обстоятелства, които пораждат основателни подозрения. " Напомням, че тези документи съдържат обосновани подозрения, че в община Хасково са се правили закононарушения от група, усвоявала публични поръчки. Тази група беше наречена " дрийм тйим " от регионалния ръководител на ГЕРБ за Хасково ", сподели още Йончева.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР