Коалиция между съюза, воден от Ангела Меркел, и социалдемократите в

...
Коалиция между съюза, воден от Ангела Меркел, и социалдемократите в
Коментари Харесай

Все още има сериозни препятствия пред съставянето на управляваща коалиция в Германия

Коалиция сред съюза, воден от Ангела Меркел, и социалдемократите в Германия към момента наподобява далечна вероятност. Това е всеобщото мнение преди следващата среща сред двете страни, която се чака обаче да бъде последна от предварителните диалози, след които би трябвало да се реши да се премине по договаряния всъщност за сформиране на необятна коалиция, която да ръководи федералната република.

„ Все още има огромни трудности по пътя, които би трябвало да бъдат изчистени ", съобщи пред кореспонденти Меркел при идването си за присъединяване в диалозите за съставянето на нова огромна коалиция.

Подобно мнение изрази и Мартин Шулц. Той разгласи, че по пътя за сполучливия излаз от диалозите има „ огромни камъни ". Социалдемократът акцентира, че по въпроса за политиката на Берлин по отношение на Европейския съюз към този момент има реализирано кардинално единодушие сред партиите, като в същото време изрази вяра, че сондажите за сформиране на държавно управление ще бъдат приключени в авансово поставения период, който изтича в четвъртък.

Очаква се в късните часове на деня да бъде оповестено дали има шансове за сформиране на федерално държавно управление - втори опит за канцлера Ангела Меркел, откакто през ноември напъните за образуване на „ ямайска " коалиция претърпяха цялостно крушение.

Предварителните сондажи би трябвало да приключат до петък, 12 януари. Дотогава партиите би трябвало да преценяват трезво дали е оправдано да стартират съдружни договаряния.

По-рано бе обявено, че централни данъчни и финансови въпроси, както и главните решения по отношение на миграцията, пазара на труда, опазването на здравето, пенсиите и Европа към момента не са контрактувани напълно. Представители на партиите се срещнаха за първи път в неделя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР