Коалиция ЛЕВИЦАТА! “ се явява единна и в досегашния си

...
Коалиция ЛЕВИЦАТА! “ се явява единна и в досегашния си
Коментари Харесай

К.Паскалев: Левицата ще участва в местния вот- единна и в същия състав

Коалиция „ ЛЕВИЦАТА! “ се явява единна и в досегашния си състав на изборите за локални органи на самоуправление. Това съобщи пред медии ръководителят на Коалиционният съвет на групировката Костадин Паскалев. В рамките на две седмици ще бъде изпълнен първият стадий на подготовка на „ ЛЕВИЦАТА! “ в цялата страна, а до 30 август обединението ще е подготвена с имената на претендентите си за кметове и състава на листите за локалните избори.

Началото на „ ЛЕВИЦАТА! “ бе сложено в края на предходната година с поредни серия от полемики за достоверното ляво. В левия формат влизат Политическа партия АБВ, „ Изправи се БГ “, „ Движение 21 “, Земеделски съюз „ Александър Стамболийски “, както и емблематични социалисти, като Валери Жаблянов и Костадин Паскалев. Към „ ЛЕВИЦАТА! “ се причисли и Движение “Ляв Поглед ” в лицето на журналиста Румен Петков.

Старт на подготовката си за локалните избори „ ЛЕВИЦАТА! “ даде още при започване на май в София с конгрес за локалното самоуправление, в който се включиха над 100 участници - кметове на общини и на кметства, общински съветници, регионални шефове и специалисти. Именно на това събитие на разискване бе препоръчана Платформа за локалното самоуправление, която ще бъде дефинитивно завършена преди идните локални избори. Документът обгръща всички насоки за ръководството по места и визира съществени сфери на живот на българските общини, като обучение, опазване на здравето, просвета, обществените грижи, общото качество на живота, административното обслужване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР