Коалиция ГЕРБ-СДС предлага партиите в 48-ото Народно събрание да поканят

...
Коалиция ГЕРБ-СДС предлага партиите в 48-ото Народно събрание да поканят
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС искат парламентът да покани Зеленски за видео обръщение

Коалиция ГЕРБ-СДС предлага партиите в 48-ото Народно заседание да поканят президента на Украйна Володимир Зеленски да насочи видео послание към народните представители онлайн по време на първото съвещание на Народното събрание.

За задачата ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание писмо до основния секретар на Народното събрание Габриела Килфанова, с което се упорства да бъде свикана работна среща сред всички парламентарни групи. На срещата, която се предлага да се организира на 14 октомври 2022 година от 13:00 часа, ще бъдат разисквани опциите по постигането на консенсус по предлагането и техническите детайлности за организацията.

Припомняме, че посланиците на Русия и Беларус няма да получат предложения за откриването на 48-ото Народно заседание. Решението е на парламентарно показаните партии, които се събраха на нова среща, с цел да решат дали да поканят дипломат Елеонора Митрофанова на откриването на Народното събрание.

Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че депутатите от неговата партия няма да влязат на съвещание на Народното събрание, в случай че госпожа Митрофанова пристигна. " Надявам се тя да направи този жест и да не проваля първото съвещание на Народното събрание ", съобщи Борисов след съвещание на партията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР