Коалиционният съвет ще търси заместник на отказалия се Александър МанолевПрез

...
Коалиционният съвет ще търси заместник на отказалия се Александър МанолевПрез
Коментари Харесай

Коалиционният съвет ще търси заместник на отказалия се Александър Манолев

Коалиционният съвет ще търси заместител на отказалия се Александър Манолев
През първия ден от новата седмица Коалиционният съвет на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ още веднъж се събира на съвещание в Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Заседанието ще стартира в 10.00 часа сутринта, а на него съдружните сътрудници би трябвало да показват и обсъдят кандидатурата за министър на превоза, откакто Александър Манолев се отхвърли от поста. Неговата номинация бе оповестена персонално от премиера Бойко Борисов и той трябваше да седне в министерското кресло на Ивайло Московски, който дружно с сътрудниците Николай Нанков и Валентин Радев подаде оставка след тежката злополука с рейс в Искърското дефиле. Дни по-късно обаче актуалният зам.-министър на стопанската система отхвърли да заеме овакантената позиция и стимулира решението си с изказвания за координирана офанзива против него, която дефинира като „ скалъпени изказвания “ и „ съшити обвинявания “.

Междувременно ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов оповести, че се разискват „ едно-две съответни имена “ на претенденти да поемат транспортното министерство, само че не пожела да разяснява авансово кои са те.
 Александър Манолев Александър Манолев / БГНЕС
БГНЕС напомня, че на 13 септември Народното събрание трябваше да гласоподава оставките на тримата министри и да избере номинираните за техни заместници, които да поемат постовете. Процедурата обаче бе блокирана поради неподписан декрет от президента Румен Радев, с който да бъде освободен Младен Маринов от поста „ Главен секретар на Министерство на вътрешните работи “, с цел да поеме силовото ведомство.

Управляващите показаха вяра изчезналият президентски декрет да се дължи на техническа неточност, а не на търсена политическа борба.

„ У нас някак си се трансформира в норма погазването на закона, а когато някой го съблюдава, вие ме питате за какво. Аз мисля, че това към този момент е диагноза за нашата народна власт. Няма по какъв начин да подпиша декрет, в случай че няма координиране, което законът изисква за всеки план на акт, който съдържа предложение за декрет ”, бе коментарът на президента Румен Радев, който той направи след завръщането си от Рига.

Веднага щом президентът подпише указа и той бъде импортиран в деловодството на Народното събрание, оставките ще залегнат в дневния ред на депутатите и ще бъдат гласувани в пленарна зала. След това наследниците на Нанков, Валентин Радев и Московски ще могат да положат клетва и да встъпят в новата си служба. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР