Коалиционният съвет се събира тази вечер, за да умува за

...
Коалиционният съвет се събира тази вечер, за да умува за
Коментари Харесай

Коалиционният съвет се събира тази вечер, за да умува за актуализацията на бюджета

Коалиционният съвет се събира довечера, с цел да умува за актуализацията на бюджета поради антикризисните ограничения. Съветът трябваше да стартира в 20 ч, само че към този момент се отсрочва поради визитата на премиера Кирил Петков в Брюксел, оповестява Българска национална телевизия.

Във фокуса на съвещанието са две тематики - Планът за въстановяване и развиване, и актуализацията на бюджета и заложението в нея нарастване на пенсиите и антикризисни ограничения. Предвидено е от юли коронавирус добавката от 60 лева да бъде добавена към пенсиите + 10%, а от октомври те да бъдат увеличени приблизително с 15% по модифицираното швейцарско предписание. Това значи, че от юли таванът ще доближи до 2000 лева, а от октомври до 3400 лева

Разкритикувани от синдикатите и работодателите бяха и препоръчаните антикризисни ограничения. По време на кръглата маса за въвеждане на еврото през днешния ден, ръководителят на комисията по финанси в Народно събрание разяснява тематиката:

Аз постоянно сигнализирам за нуждата от диференциация на ограниченията, както за капитала на бизнеса, по този начин и за стимулиране на търсенето от позиция на потреблението. Но това, което още веднъж споделям, може да бъде доизработено в самия механизъм на ограниченията и аз чакам, че ограниченията, които са оповестени посредством механизма в самата мярка - да се реализира някакъв вид диференциация, съобщи Любомир Каримански, Има Такъв Народ.

Вижте повече детайлности в директното включване на Цветелина Катанска.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР