Коалиционният съвет при премиера е стигнал до консенсус по темата

...
Коалиционният съвет при премиера е стигнал до консенсус по темата
Коментари Харесай

Управляващата коалиция с консенсус за парите за пътища

Коалиционният съвет при премиера е стигнал до консенсус по тематиката за парите за пътища. Коалиционната среща стартира в 19:30 ч. и продължи до късните часове на вечерта.

Съветът на ръководещата коалиция се събра в лидерски формат, единствено "Има подобен народ " бяха показани от зам.-председателя на ПГ Виктория Василева и от вицепремиера и министър на районното развиване Гроздан Караджов.

Няколкочасовият диалог е приключил с консенсус по тематиката АПИ и парите за пътищата, заяви източник на националното радио от Министерски съвет. Крайното решение ще бъде импортирано на изключителното съвещание на Регионалната комисия, заяви БНР.

Предложенията досега бяха две - парите за ремонт на пътищата да се отпускат от Министерски съвет или с решение от Народно събрание и доведоха до напрежение сред "Продължаваме смяната " и "Има подобен народ ".

Пари въпреки всичко ще бъдат отпуснати, увериха участници в срещата.

На съдружния съвет е било решено още всяка седмица да бъде обсъждана законодателната стратегия до "най-малкия подробност ".

Все още не е ясно дали ще бъде признато настояването на "Има подобен народ " за смяна в състава на две основни комисии - Правната и Бюджетната.

От партията на Слави Трифонов внесоха искане да бъде повишен броят на техните депутати за сметка на "Демократична България ". Сега двете обединения имат по двама представители там. От "Има подобен народ " обаче считат, че като 25-членна група би трябвало да получат 3 места, а "Демократична България " да остане с едно./News.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР