Коалиционният съвет на управляващите се събира, за да реши какви

...
Коалиционният съвет на управляващите се събира, за да реши какви
Коментари Харесай

Коалиционният съвет обсъжда промените в кабинета

Коалиционният съвет на ръководещите се събира, с цел да реши какви лични промени в състава на кабинета ще предложи. До тях се стигна след напън от страна на протестиращите и последвала реакция на премиера. На 15 юли Бойко Борисов изиска оставките на трима основни министри, спрягани за близки до Движение за права и свободи.
Това са министърът на финансите Владислав Горанов, на стопанската система - Емил Караниколов и на вътрешните работи - Младен Маринов. Те заявиха подготвеност да си тръгнат с ангажимента, че отхвърлят внушенията за зависимости и упорстват, че са свършили работата си съвършено. До момента не е ясно дали и други министри ще се разделят с постовете си.

Заседание на Коалиционния съвет в два следващи дни се постанова откакто водачите на партиите в обединението са разискали кадровите промени, и се е наложило да се допитат и до парламентарните си групи за утвърждението им. В сряда министър-председателят Бойко Борисов разиска измененията вицепремиера и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и с ръководителя на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. От държавната пресслужба не дадоха повече детайлности за диалозите, като прибавиха, че тримата са разискали и икономическите, и обществени ограничения, свързани с превъзмогването на последствията от пандемията от COVID-19.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР