Коалиционният съвет на управляващите е решил, България да не се

...
Коалиционният съвет на управляващите е решил, България да не се
Коментари Харесай

България и още седем държави няма да се присъединят към Глобалния пакт за миграцията на ООН

Коалиционният съвет на ръководещите е решил, България да не се причислява към Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации. Освен нашата страна, още пет страни от Европейския съюз няма да се причислят към документа, който би трябвало да бъде подписан през декември в Маракеш.
Брюксел: Ако бяхте прочели съглашението за миграцията, нямаше да го отхвърлите По-рано през днешния ден ръководещите се отхвърлиха от пакта под давлението на социалисти и националисти
Глобалното съглашение е в съгласие от 193-ите страни членки на Организация на обединените нации. Съединените щати и Австралия, както и Бълария, Австрия, Унгария, Чехия, Хърватия и Полша няма да го подпишат.

„ Мога да заявя, че Полша – за Германия не зная, само че Полша следи от близко нещата и няма да се причисли към Глобалния пакт за миграцията, защото считаме, че наш безспорен приоритет са нашите лични правила, нашите суверенни правила за отбрана на границата и надзор над миграцията”, съобщи Матеуш Моравецки, министър-председател на Полша.

Европейската комисия изрази страдание за неналичието на единение.
Австрия няма да се причисли към пакта на Организация на обединените нации за миграцията Виена реши да не подпише съглашението поради опасения за националната си сигурност
„ Ние продължаваме да считаме, че миграцията е световно предизвикателство, което изисква световно решение и световно шерване на отговорността”, сподели Мая Кочианчич, представител на Европейската комисия.

Глобалният контракт има за цел да ръководи миграционните процеси по света и да подсигурява правата на мигрантите и бежанците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР