Коалиционният партньор в гръцкото правителство, министърът на отбраната Панос Каменос,

...
Коалиционният партньор в гръцкото правителство, министърът на отбраната Панос Каменос,
Коментари Харесай

Панос Каменос: Договорът от Преспа никога няма да бъде приложен

Коалиционният сътрудник в гръцкото държавно управление, министърът на защитата Панос Каменос, не се отклонява от позицията си, че Македония няма да стане член на НАТО и че Договорът за Преспа няма да бъде изпълнен.

Според гръцката организация АНА-МПА, говорейки пред гръцките публицисти в Брюксел, министърът на защитата, който дружно с шефа на гръцката дипломация съпътстват гръцкия министър председател на срещата на върха на НАТО, споделил, че Договорът от Преспа в никакъв случай няма да се приложи, тъй като той персонално счита, че текстът няма да премине нито в Народното събрание, нито на референдума в Македония.

„ Те могат да събират предложения и да се снимат, само че няма късмет да влязат в НАТО, до момента в който употребяват термина " Македония ", сподели Каменос съгласно АНА-МПА.

По отношение на това по кое време ще се проведат избори в Гърция съдружният сътрудник в гръцкия кабинет споделил на репортерите, да не чака избори, тъй като " доколкото въпросът със Скопие не е влезнал в Народното събрание, изборите ще се проведат в края на четиригодишния мандат ".

Информационният портал " Ин " разяснява, че част от възгледите на Каменос са в несъгласие с формалните изказвания, а някои са неточни.

“Председателят на „ Независими гърци “, с обичаната си тактичност, се опита да показа на малцината, които към момента го следват, една " различна действителност ". Така че, обратно на формалното изказване на генералния секретар на НАТО, той отхвърля, че Бивша югославска република Македония (БЮРМ) ще бъде интегрирана в НАТО с името " Северна Македония ", написа гръцкият портал за вести.

" Ин ", разяснява, че Каменос, когато декларирал, че " съглашението няма да мине в Народното събрание на БЮРМ ", не запомнил една дребен, само че не незначителен подробност - че депутатите към този момент гласоподаваха контракта.

„ В същина, това, което направи Панос Каменос с присъединяване на срещата на върха на НАТО, е да ратифицира поканата за БЮРМ с името " Северна Македония ", поставяйки и той, по този метод, един " автограф " до тези на Алексис Ципрас и Никос Каменос, добавя гръцкият портал./БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР