Коалиционният партньор на ГЕРБ в управлението - ВМРО, обяви несъгласие

...
Коалиционният партньор на ГЕРБ в управлението - ВМРО, обяви несъгласие
Коментари Харесай

ВМРО срещу завоя на ГЕРБ за детските надбавки

Коалиционният сътрудник на ГЕРБ в ръководството - Вътрешна македонска революционна организация, разгласи противоречие с смяната на проектите за погашение на детски надбавки на всички фамилии посредством отпадане на подоходния критерии.



Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов дефинира тази мярка като "едно от най-смислените неща в плана за бюджет 2021 година ", като показа, че "не може да се начуди на метода на въображаема в ГЕРБ ".

"Не, че сумата е огромна и ще реши проблемите на българските деца, само че е знак от страна на страната, че мисли за всички, а освен за децата на маргиналните групи и на тези, които крият приходи. Дразнеща неправда, въведена от Национална движение „Симеон Втори", крепена от Българска социалистическа партия, а в този момент и от ГЕРБ. Още по-перверзно е да се опълчват детските на служители на реда и лекари! Категорично не поддържаме метода и ще гласуваме против него в залата на Народно събрание ", заяви Веселинов.

"Правилата, работещи към днешна дата за разпределяне на така наречен помощ за развъждане на дете, ощетяват огромна част от родителите. За голямо страдание това се оказват точно тези български жители, които работят и почтено заплащат налозите си. За сметка на това парите, отпускани от страната в това бюджетно перо, в огромния % от случаи отиват при хора, които съзнателно укриват приходи или напряко в маргиналните групи, които изцяло умишлено паразитират на гърба на обществената система през другите, в множеството случаи паралелни, финансови „ пътеки “, които сегашното обществено законодателство разрешава ", декларират от Вътрешна македонска революционна организация в своя позиция.

Според партията на вицепремиера Каракачанов, опълчването на фамилиите с деца на лекарите и служителите на реда е контрапродуктивно и изцяло излишно на фона на обострящата се пандемия.

"Точно сега страната няма потребност от тази вътрешно-обществена борба. Да не приказваме, че точно подоходният аршин лишава към днешна дата децата на същите тези хора на първа линия от детски и ги дава на маргиналните групи, които са главният проблем и за здравната система, и за чиновниците на реда ", разясняват още от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР