Коалиционните партньори в германското правителство договориха нов многомилиарден пакет мерки

...
Коалиционните партньори в германското правителство договориха нов многомилиарден пакет мерки
Коментари Харесай

Германия намалява ДДС за всички сектори

Коалиционните сътрудници в немското държавно управление договориха нов многомилиарден пакет ограничения за стимулиране на стопанската система, посредством които да бъде ускорено възобновяване от финансовия потрес, провокиран от пандемията от Covid-19, предадоха международните организации.

Мерките са на стойност 130 милиарда евро и надалеч надминават първичните упования за 80 милиарда евро.

След 21-часов преговорен маратон съдружните партии Християндемократически съюз (ХДС) и Германска социалдемократическа партия (ГСДП) са преодолели разликите си по въпроси, като тласъци за покупка на нови коли и облекчение на ситуацията на мощно задлъжнели общини, проправяйки пътя към фискална стратегия, която е доста по-голяма от сходни схеми, признати от други страни в еврозоната.

Планът, разгласен от канцлера Ангела Меркел, включва еднократна помощ от 300 евро на дете , която ще се изплаща дружно с детските надбавки.

Основният Данък добавена стойност краткотрайно ще бъде намален от 19 на 16 % . Намалената ставка за избрани артикули и услуги от 7 % се намалява до 5 %, съгласно документ, до който ДПА е получила достъп. Очаква се това да коства на бюджета 20 милиарда евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР