Коалиционните партньори на ГЕРБ смятат, че решенията кой да бъде

...
Коалиционните партньори на ГЕРБ смятат, че решенията кой да бъде
Коментари Харесай

Кой да се охранява от НСО – да решава само ръководителят му, искат Обединени патриоти

Коалиционните сътрудници на ГЕРБ считат, че решенията кой да бъде охраняван от НСО отвън избраните по закон лица би трябвало да бъдат вземани единствено от ръководителя на тази работа . Сега това прави тричленна комисия, в която с изключение на началникът на НСО влизат ръководителят на ДАНС и основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов съобщи: “Обсъжда се, примерно профилираните служби и Министерство на вътрешните работи споделят – вип персоната или журналистът Х или жителят У са застрашени, само че решенията би трябвало да ги вземе самата работа НСО, тъй като в края на краищата тя реализира самата защита “.

Такава законодателна смяна ще бъде препоръчана скоро, разгласи от своя страна водачът на НФСБ Валери Симеонов.

Според него президентът Румен Радев не може да трансферира отговорността за ръководенето на НСО. “Те са си неговите, той просто демонстрира вопиюща непросветеност, непознаване на закона, не знам кой му приготвя речите там и му приготвя справките “, съобщи Валери Симеонов в отговор на вчерашното изявление на президента Румен Радев, съгласно който отрасловата парламентарна комисия не управлява добре НСО.

Държавният глава съобщи, че тази работа не би трябвало да охранява почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата от същата партия Делян Пеевски, само че, както се изрази Радев, "Това зависи от изпълнителната власт в лицето на премиера Борисов ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР