Коалиционните ни партньори поискаха твърдо да се определи партийна субсидия

...
Коалиционните ни партньори поискаха твърдо да се определи партийна субсидия
Коментари Харесай

Патриотите щели да блокират бюджета заради партийната субсидия

Коалиционните ни сътрудници желаеха твърдо да се дефинира партийна дотация и споделиха, че единствено следователно ще продължат да гласоподават бюджета на страната. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред публицисти за обвиняванията на Движение за права и свободи за сделки за дотациите, съобщи Агенция " Фокус ". По думите на Дариткова е бил подложен риск за приемането на бюджета на страната за 2020 година
" Затова се състоя незабавно заседание с нашите съдружни сътрудници. Те сложиха въпроса за дотацията и за това, че твърдо би трябвало да се дефинира такава. Казаха, че единствено следователно ще продължат да гласоподават с нас Закона за бюджета на страната ", изясни тя.
" Нашата отговорност е пред хората. Отговорността ни е за това страната да има бюджет за 2020 година, който е по-добър, с опцията за повече разноски за обучение, с по-високи пенсии, с повече заплащания в обществената сфера, с по-високи заплати за обществените служащи. Тази наша отговорност е водеща ", посочи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
" Знаем, че ще понесем и политическа отговорност за събитията от през вчерашния ден, само че ние сме тези, които сме виновни за стабилността на страната. За да избегнем рецесията приехме решението на нашите съдружни сътрудници и подкрепихме единственото предложение, което имаше във връзка с дотацията, тя да бъде 8 лева ", добави Дариткова.
Според Дариткова няма нарушаване на правилника, тъй като предлагането на Българска социалистическа партия е било гласувано единствено един път. " При всички положения правилникът се дефинира от народните представители. Те са единствените, които със свое гласоподаване могат да поправят ", сподели още Дариткова.
Тя уточни, че е била в връзка с водача на ГЕРБ Бойко Борисов от самото начало. " Съзнаваме, че отговорността, която носим ние като най-голяма политическа мощ в Народното събрание е най-голяма, само че би трябвало да разберете, че ние не можем сами да осъществяваме това ръководство ", добави още Дариткова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР