Коалиции по места за местните избори ще се опита да

...
Коалиции по места за местните избори ще се опита да
Коментари Харесай

Паскалев: Левицата ще пробва коалиции по места с БСП, Възраждане и ИТН за кметските избори

Коалиции по места за локалните избори ще се опита да образува " Левицата! " за локалния избор наесен с Българска социалистическа партия, " Възраждане ", " ИТН " и " Български напредък ", изясни Костадин Паскалев в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

" За нас партиите от ръководещото болшинство са нежелани като сътрудник за явяване на локалните избори. Остават другите. Ние ще се опитаме да работим с Българска социалистическа партия, с " Възраждане " и други политически субекти като " ИТН " и " Български напредък ", сподели Паскалев. Той изключва Българска социалистическа партия да вземе решение на национално равнище да си сътрудничат с " Левицата! ".

" Никой няма отговор на въпроса кой ръководи страната. Имам доста тежко подозрение кой ръководи. Има един кабинет, който е излъчен от Политическа партия и Демократична България, само и единствено с един вицепремиер от ГЕРБ. Реално видяно обаче в Народното събрание ръководи ГЕРБ-СДС с Движение за права и свободи и в избрани моменти се вижда златния пръст на " Възраждане ", изясни още той.

Паскалев предвижда, че държавното управление ще внася едни решения в Народното събрание, а той ще взема други решения, които в последна сметка ще се постановат на кабинета.

Липсата на задоволително политическа просвета докара до тази обстановка ПП-ДБ, изясни той. Според него ръководството зависи от външни фактори.

" В момента Движение за права и свободи взе участие още веднъж в ръководството на страната не от първа линия. Даже мисля, че фигурата на Делян Пеевски става първостепенна за страната ", сподели той.

 

Според него единствената тематика, която сплотява ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е войната в Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР