Коафьорката факир Ваня Иванова влезе в Книгата на рекордите в

...
Коафьорката факир Ваня Иванова влезе в Книгата на рекордите в
Коментари Харесай

Най-бързата фризьорка в света ще спасява онкоболно момче

 Коафьорката факир Ваня Иванова влезе в Книгата на върховете в " Гинес " преди три години - на 4 декември 2016 година в спортната зала " Васил Левски " в Пазарджик тя съумя да реализира върхово достижение за най-вече прически - цели 330 фризури за 8 часа. По мотив третата годишнина от записването й в " Гинес " тя провежда шоу, на което участваха нейни колежки от цялата страна.

Покрай заниманията дамите се захващат и с щедрост - събират пари за лекуването на 18-годишния Георги Арнаудов, който има рак на тазобедрената кост. Нужни са към 300 000, с цел да бъде подложен на животоспасяваща интервенция. Жители на Пазарджишко одобриха историята му драговолно и се провеждат голям брой акции, с цел да бъде събрана сумата. В региона са сложени множеството кутии за дарения, провеждат се и спортни мероприятия. Също по този начин има благотворителен базар във Facebook - там всеки може да предложи движимост за пласиране, а сумата от търга се прибавя автоматизирано в сметката на момчето.

Ваня и нейните колежки дружно с поддръжката на мотористи от локалния клуб събират 700 лв., които ще дадат за лекуването на Георги. На шоуто бяха събрани още средства, които ще бъдат ориентирани към акцията " Най-хубавото се вижда със сърцето ", чиято цел е закупуването и засаждането на дръвчета, с цел да бъде Пазарджик зелен, а планетата облагородена, написа " България през днешния ден ".

Георги се нуждае от животоспасяваща интервенция На шоуто, проведено от най-бързата фризьорка в света, всеки демонстрира уменията си с ножицата, вършат и ревю, а в ролята на модели влизат възпитаници от Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт в града. Идеята за връх въодушевява Иванова преди 8 години. Тогава тя прочита, че рускинята Анна Михайлова е направила 319 прически за 12 часа и е сложила връх за " Гинес ".

Ваня се окуражи, че може да направи повече прически за по-малко време и стартира да се приготвя. Тогава още не знае, че информацията за рускинята е подправена и няма вписан неин връх в " Гинес ". Тя тренира три години във фитнес залата, с цел да издържи на физическата натовареност - за 8 часа пие няколко глътки вода и хапва единствено едно парче шоколад.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР