КНСБ ще започне нова кампания срещу сивата икономика, с акцент

...
КНСБ ще започне нова кампания срещу сивата икономика, с акцент
Коментари Харесай

КНСБ започва кампания срещу сивата икономика в търговията и ремонта на автомобили

КНСБ ще стартира нова акция против сивата стопанска система, с акцент върху търговията, ремонта на коли, подготовката на водачи и сигурността на придвижването. Това оповестиха от пресцентъра на синдиката.

По предварителни данни в този бранш работят над 300 000 души, които постоянно се трудят в неприятни условия, без осигуровки и обществена отбрана, показват от КНСБ. Според други данни укритите данъци единствено от ремонта на коли надминават 120 млн. лева годишно, се добавя в известието.

Началото на акцията ще бъде обещано на следващия ден от 11 часа в централата на КНСБ, където ще се състои конференция на тематика "Заплашва ли човешки животи сивата стопанска система в България? ".

В нея ще вземат участие президентът на КНСБ Пламен Димитров, ръководителят на браншовата камара на автосервизите инж. Емил Германов, ръководителят на Българската асоциация на потърпевшите от произшествия Владимир Тодоров, ръководителят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България Красимир Георгиев, изпълнителният шеф на Асоциацията на автомобилните производители Татяна Груева, ръководителите на Федерацията на самостоятелните синдикати в леката индустрия Цветелина Милчелиева, на самостоятелните синдикати на строителите Цветелина Иванова и на синдикатите в земеделието Светла Василева.

Проектът ще изследва и сивата стопанска система в други браншове - земеделие, лека индустрия и строителство. Ще бъдат оповестени данни какъв е приблизителният размер на сивата стопанска система в тези браншове, заплашва ли сивата стопанска система човешки животи и каква е връзката й с сигурността на пътя, какъв брой са заетите и при какви условия работят. Ще бъдат обрисувани ограниченията, с цел да излязат на ярко тези сектори в стопанската система. КНСБ ще предложи и софтуерни решения против сивата стопанска система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР