КНСБ ще продължава да настоява минималната работна заплата от 1

...
КНСБ ще продължава да настоява минималната работна заплата от 1
Коментари Харесай

Любослав Костов: Има достатъчно пари за увеличение на минималната заплата от 1 юли

КНСБ ще продължава да упорства минималната работна заплата от 1 юли да стане 850 лв. , защото страната може да откри нужните пари за нарастването. Това стана ясно от думите на основния икономист на синдиката Любослав Костов пред „ Българска национална телевизия “.

„ В момента се намираме в изискванията на рекордна инфлация от 25 години насам и има потребност да наваксваме, с цел да стигнем там, където бяхме преди 2-3 години, тъй като не можем даже да си позволим да гоним другите европейски страни “ , съобщи той. 

Любослав Костов разяснява и тематиката с митинга на чиновниците на Държавната организация „ Архиви “ , които упорстват за по-високи хонорари и предизвести, че това скоро ще се случи и в други браншове.

„ На този стадий митингите са местни в съответни министерства и ведомства. Днес в 12:00 часа ще стачкуват от ДА „ Архиви “, които желаят 30% растеж на заплатите хората “, съобщи икономистът и посочи, че става дума за сума, надвишаваща напълно малко минималната заплата .

Според него идващите митинги ще бъдат в Националния застрахователен институт , защото там са получили 10,8% за последните три години.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР